Novi problem za Barcelonu: Ivan Rakitić nema namjeru da napušta Španiju

Od odlaska u Seriju A nema ništa?

Novi problem za Barcelonu: Ivan Rakitić nema namjeru da napušta Španiju

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić pozvao je predsjednika Barcelone, Josepa Bartomeua, da popričaju o njegovom statusu u klubu.

Rakitić je javno rekao da još uvijek nije pričao s čelnicima Barcelone o tome da li će napustiti klub, te da mu je žao što niko iz kluba nije demantovao silne špekulacije da on sigurno odlazi.

Hrvatski fudbaler je poručio da se nada da će ostati na Camp Nou još neko vrijeme, ali očito je da čelnici Barcelone imaju druge planove. Rakitić se svakodnevno povezuje s špekulacijama da će biti dio transfera Miralema Pjanića ili Lautara Martineza.

Međutim, u intervjuu za Cadena SER jasno je objasnio da nema namjeru da napušta Španiju. Njegova supruga je iz Seville i upoznali su se dok je igrao za taj klub gdje će se gotovo sigurno jednog dana vratiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svi koji me poznaju znaju koliko sam vezan za Španiju. Jednog dana ću se vratiti da živim u Sevilli jer moža supruga želi da češće viđa porodicu. No, sada nam je lijepo u Barceloni i nemamo namjeru da nešto mijenjamo, a posebno da napuštamo Španiju", poručio je Rakitić.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi