Nerealne scene na meču Barcelone: Vitor Roque pokazao kakvo je čudovište
Barcelona je upisala tri boda na teškom gostovanju

Pobjeda Katalonaca

Nerealne scene na meču Barcelone: Vitor Roque pokazao kakvo je čudovište

Midhat Šljivak

Barcelona je u 23. kolu La Lige slavila kao gost na Mendizorrotzi protiv Alavesa s 3:1, a meč je obilježio 18-godišnji napadač Vitor Roque.

Katalonski velikan Barcelona došao je do nova tri boda. Osvojena su na teškom gostovanju kod Alavesa u meču kojeg je obilježio 18-godišnji brazilski napadač Vitor Roque koji je odigrao 13 minuta, postigao je gol i dobio je crveni karton.

Barca je u prvom poluvremenu imala posjed lopte, ali Alaves je bio opasniji pred golom. Ipak, domaći nisu uspjeli doći do gola, a gosti jesu i to preko Lewandowskog koji je u 22. minuti doveo Barcu do prednosti od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je viđen pravi obračun na terenu. Na scenu je stupio Vitor Roque.

Iklay Gundogan je povećao prednost Barce na 2:0 sjajnim golom u 49. minuti, Alaves se preko Omorodiona vraća samo dvije minute kasnije (2:1), da bi potom Xavi Hernandez u 59. minuti u igru uveo 'novog Ronalda'.

Roque je šansu odmah iskoristio. Četiri minute po ulasku u igru postiže lijep pogodak za 3:1. Ovo mu je drugi pogodak u dresu katalonskog velikana.

Oglasi

Međutim, ubrzo je 18-godišnji napadač morao van terena. U samo pet minuta dobio je dva žuta kartona, a sudija Munuera mu pokazuje put u svlačionicu.

Navijači Barce su naravno bijesni zbog ove odluke, posebno jer drugi žuti karton, realno gledajući, nije ni postojao.

Alaves s igračem više nije mogao napraviti ništa. Barca je sačuvala prednost do samog kraja i došla je do nova tri boda.

Usprkos pobjedi sigurno će ponovo biti priče o suđenju. Katalonci odavno nemaju povjerenja u djelioce pravde na fudbalskim terenima u Španiji i to javno ističu.

Oglasi

Barcelona je trenutno na trećoj poziciji tabele La Lige s 50 bodova. Ispred su Girona s 55 i Real Madrid s 57, te s utakmicom manje.

Alaves je večeras prekinuo niz od tri pobjede i ovaj tim je trenutno na 12. mjestu s 26 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 23. kolo:

Alaves - Barcelona 1:3

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

trzac
Sudije u Spaniji vise apsolutno i ne kriju da javno sakate Barcelonu i pomazu Realu u svakom kolu. Ovo nije bio ni faul, a kamo li drugi zuti. Da ne pricamo o tome da je prije toga bio faul za Barcelonu koji nije sviran. Da je sudje je bilo posteno, situacija na tebeli bi bila najmanje poravnata.
6 1
user1676235346
Jest cudoviste 5 minuta dva zuta lik presmjesan izvikan izgleda ko burence jos ga sporede sa starim Ronaldom ti ocito nisu normalni
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi