Godinama je čekao i čini se da je dočekao: Stole Dimitrievski pred potpisom života!
Golman reprezentacije Sjeverne Makedonije interesantan velikanu (Foto: EPA)

Interes je ozbiljan

Godinama je čekao i čini se da je dočekao: Stole Dimitrievski pred potpisom života!

Midhat Šljivak

Golman reprezentacije Sjeverne Makedonije Stole Dimitrievski (30) mogao bi tokom ljeta napraviti transfer života. Za njegove usluge zainteresovana je Barcelona.

Fenomenalni čuvar mreže iz Sjeverne Makedonije Stole Dimitrievski od naredne sezone bi mogao stajati među stativama ekipe Barcelone. Katalonci traže rezervnog golmana i 30-godišnjak iz Kumanova im je jedna od glavnih opcija.

Dimitrievski je trenutno član Rayo Vallecana. Međutim, ugovor mu ističe na kraju sezone i on će postati slobodan igrač.

Upravo je sloboda ono što Barca itekako voli. Neće platiti odštetu, Dimitrievski nije skupa, ali je kvalitetna opcija i neće biti iznenađenje ako ovaj golman na kraju zaista završi u redovima katalonskog velikana.

Transfer u Barcu definitivno bi bio potpis života za sjajnog čuvara mreže. On je već šest godina zaista odličan na golu malog tima iz Madrida i takve partije bi konačno trebao naplatiti.

Oglasi

Dimitrievski je već 12 godina stanovnik Španije. Iz Rabotničkog je stigao u Granadu, nastupao je i za Gimnastic, da bi 2018. godine stigao u Rayo, gdje je postao broj 1.

Naravno, on je standardni član reprezentacije Sjeverne Makedonije za koju je odigrao 66 utakmica. Prethodno je igrao za sve omladinske selekcije.

Roberto De Zerbi postaje trener Barcelone?

Katalonski mediji objavili su danas kako je Roberto De Zerbi najbliži klupi Barcelone.

Xavi Hernandez je iznenada odlučio otići iz kluba. Posljednjih dana pisalo se kako ga klub moli da ostane, no danas se pojavila informacija da su stvari gotovo završene s italijanskim stručnjakom.

Oglasi

De Zerbi bi tako trebao povesti Barcu u narednu sezonu. Radi se o stručnjaku koji gaji izuzetno ofanzivac fudbal i od svojih principa sigurno neće odustati i ako dođe na klupu španskog giganta.

On je, podsjetimo, trenutno menadžer engleskog Brightona, a pored Barcelone povezuje se još s Bayernom i Liverpoolom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne želim pričati o tome. Fokusiran sam samo na Brighton u ovom trenutku", rekao je Italijan na pitanje o potencijalnom novom klubu.

On je ranije vodio ukrajinski Shakthar Donetsk i Sassuolo, a s Brightonom radi zaista odličan posao u Engleskoj.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti