Žele ga na Camp Nou, a on poručuje: "Ne vidim Barcelonu"
Barcelona želi nazad Chadija Riada, ali on trenutno ne razmišlja o tome.

Riad živi u sadašnjem trenutku

Žele ga na Camp Nou, a on poručuje: "Ne vidim Barcelonu"

E. Ganibegović

Kao i svaki veliki evropski klub i Barcelona ima određen broj igrača "na kaljenju". Jednog od njih razmišljaju da vrate na ljeto, ali on je u potpunosti usredotočen na svoj sadašnji tim.

Ljetos je Barcelona Real Betisu posudila Chadija Riada. Radi se o 20-godišnjem stoperu koji je i reprezentativac Maroka.

Real Betis ima opciju da ga kupi na kraju sezone. Priča se o cifri od tri miliona eura, a u tome itekako pomaže činjenica što mu ugovor s Barcelonom ističe u ljeto 2025. godine.

Španski mediji, međutim, prenose kako u Barceloni razmišljaju da vrate ovog fudbalera narednog ljeta u svoje redove, ali on je trenutno fokusiran samo na Betis.

"Jednostavno radim iz dana u dan. Usredotočen sam na sadašnjost, jer ako misliš na druge stvari, na kraju izgubiš koncentraciju i stvari pođu po zlu. Moj je um je progrmiran dan za danom. Betis je sada moj momčad. Dat ću 100% za ovu momčad i nastaviti dalje", rekao je Riad i dodao:

"Ako dođu druge stvari, onda ćemo morati odlučiti. Trenutno sam fokusiran na sadašnjost. Ne vidim Barcelonu, na umu mi je samo Betis. Sada je Betis moj tim i to je to. Hoće li Barcelona doći kasnije, ne znam. Hoće li doći ili ne? Trenutno sam u sadašnjosti u Betisu", istakao je ovaj mladi defanzivac.

Oglasi

Radi se o dečku koji je rođen na Mallorci pa tako ima i špansko državljanstvo. Barcelona ga je dovela još 2019. godine.

Bio je na posudbi u Sabadellu, a od ljeta je u Betisu gdje je upisao prvih 19 nastupa u ozbiljnom seniorskom fudbalu uz dvadeseti u reprezentaciji Maroka ranije ove godine.

Real Betis želi Inakija Penu

Jedan transfer na ljeto bi mogoa da se dogodi na istoj relaciji, ali u suprotnom smjeru. Real Betis je zainteresovan za Inakija Penu, rezervnog golmana Barcelone.

U odsustvu Ter Stegena koji je bio povrijeđen, Inaki Pena je branio za Barcelonu na 17 utakmica ove sezone. Pokazao se kao jako dobar i na sebe je skrenuo pažnju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Estadio Deportivo prenosi kako je jedan od zainteresovanih klubova za potpis 24-godišnjeg golmana Real Betis.

Budući da je budućnost Claudija Brava na klupi Betisa neizvjesna i kako nije jasna situacija sa Ruijem Silvom, uprava Betisa je krenula po treće rješenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi