U Barceloni sanjaju o povratku Pepa Guardiole, on pričao o Xaviju i pokazao kakav je čovjek

Na press konferenciji Manchester Cityja

U Barceloni sanjaju o povratku Pepa Guardiole, on pričao o Xaviju i pokazao kakav je čovjek

Endin Čaušević

Xavi Hernandez prije nekoliko dana iznenadio je sve izjavom da će na kraju sezone sigurno napustiti klupu Barcelone. To je pokrenulo lavinu špekulacija ko bi mogao biti novi trener Blaugrane i u priču je uključen i Pep Guardiola, a Španac je danas odlučio da se oglasi o tome.

Barcelona je prošle sedmice ispala iz Kupa kralja nakon što ih je pobijedio Athletic Bilbao, a novi udarac za vikend im je na Montjuicu zadao Villarreal koji je u prvenstvenom meču pobijedio Katalonce sa 5:2.

Nakon neočekivanog poraza od Žute podmornice Xavi se pojavio pred novinarima i saopštio da je odlučio da na kraju sezone napusti klupu Barcelone.

Naravno, odmah su se mnoga imena počela povezivati s katalonskim klubom, a jedan od njih je i Pep Guardiola kojeg bi svaki navijač Barcelone ponovo volio vidjeti na klupi Blaugrane.

Međutim, trener Manchester Cityja davno je izjavio da više neće trenirati Barcu i da se u klub može vratiti samo na neku drugu poziciju.

Oglasi

No, Guardiola nije mogao izbjeći danas na press konferenciji pitanje oko Barcelone i Xavija, te je dao svoj komentar. Španac dobro zna kroz šta Xavi prolazi kao trener Barcelone i dao mu je maksimalnu podršku što je sigurno za svaku pohvalu.

"U potpunosti razumijem Xavija i podržavam njegovu odluku. Pritisak treniranja Barcelone se ne može porediti niti s jednim drugim klubom, nepodnošljiv je. Pritisak rada u Španiji i Engleskoj je neuporediv, to vam mogu potvrditi iz ličnog iskustva. U Manchester Cityju imam uslove koje bi svaki trener mogao poželjeti. Atmosfera oko kluba je sjajna, uprava me podržava, navijači me podržavaju, igrači...", rekao je Guardiola i dodao.

"U Španiji je pritisak hiljadu puta veći. Ovo ovdje je idealna sredina za trenere. Naravno, mnogo je utakmica, konferencije za medije svako malo, ali to je sve lagano. Barcelona je priča za sebe. Kada sam ja otišao iz Barcelone, uzeo sam tri mjeseca odmora da se opustim, to je bilo idealno za mene i moju porodicu. Nisam se mnogo odmorio, ubrzo sam postao trener Bayerna, ali ta pauza mi je dobro došla".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guardiola je prva želja navijača Barcelone što se tiče novog trenera, ali jasno je svima da je to gotovo pa nemoguće očekivati da će se desiti.

Prema pisanju španskih medija prvi favorit da naslijedi Xavija je njemački stručnjak Hansi Flick, a u priču je uključen i Roberto de Zerbi koji radi sjajan posao na klupi Brightona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi