Xavi može da slavi: Laporta završio veliko pojačanje za Barcelonu

Christensen potpisuje petogodišnji ugovor

Xavi može da slavi: Laporta završio veliko pojačanje za Barcelonu

Endin Čaušević

Joan Laporta se uveliko sprema za ljetni prelazni rok i jasno je da nas očekuje dosta promjena u igračkom kadru Barcelone.

Katalonski klub je u januaru uspio da dovede nekoliko pojačanja, ali su se bazirali na napad i napravili su pun pogodak s igračima koje su angažovali.

Ipak, odbrana je ostala najslabija tačka Barcelone što ovaj tim prati već nekoliko sezona. Laporta i Xavi odlučni su da to promijene na ljeto, te da maksimalno pojačaju konkurenciji u odbrani.

Očekuje se da će Barca prodati Samuela Umtitija i Clementa Lengleta kako bi napravili prostor za nove igrače, a kako navodi katalonski Sport jedno pojačanje je već završeno.

Sport je objavio jutros da je Barcelona sve dogovorila s Andreasom Christensenom koji će iz Chelseaja doći na kraju sezone kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Plavcima.

Christensen je pristao na uslove koje mu je ponudila Barcelona, te je već obavio ljekarske preglede. Sport navodi da će Christensen potpisati petogodišnji ugovor i da će sve biti veoma brzo ozvaničeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 25-godišnji Danac u Chelsea je stigao još kao omladinac iz Brondbyja. No, odbio je ponudu da produži svoj ugovor jer jednostavno ne može da odbije poziv iz Barcelone.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 26 utakmica u svim takmičenjima za Chelsea, te je zabio dva gola i dodao jednu asistenciju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi