Pomalo je tužno vidjeti Xavija na posljednjem treningu Barcelone - Uzeo je nekoliko minuta za sebe
Xavi je odradio posljednji trening s Barcelonom (AP Photo/Joan Monfort)

Odlazi iz kluba

Pomalo je tužno vidjeti Xavija na posljednjem treningu Barcelone - Uzeo je nekoliko minuta za sebe

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez dobio je otkaz u Barceloni, a danas je 44-godišnji stručnjak odradio posljednji trening s ekipom. Scena iz trening kampa je poprilično tužna jer se legenda oprostila dužom i usamljenom šetnjom po kampu.

Xavi Hernandez je nedavno pristao voditi Barcelonu i u narednoj sezoni. Odlučio je pomoći klubu dok ne nađu adekvatnu trenersku zamjenu, no nakon komentara na press konferenciji, gdje je komentarisao ekonomsku strukturu kluba, donesena je odluka da mu se uruči otkaz.

Tako će Xavi protiv sutra protiv Seville posljednji put voditi svoj tim, a danas je odrađen posljednji trening pod njegovim vodstvom.

Pred odlazak iz kluba Xavi je uzeo nekoliko minuta za sebe. Sam je hodao terenom u trening kampu opraštajući se tako od svog voljenog kluba.

Xaviju će meč protiv Seville biti 142. na klupi Barcelone. Klub je preuzeo u novembru 2021. godine, a trenutno ima učinak od 88 pobjeda, 24 neriješena rezultata i 29 poraza.

Nema dileme da će se Xavi sasvim sigurno željeti oprostiti pobjedom i na taj način zaključiti relativno uspješan period na klupi katalonskog velikana.

Oglasi

On je klub vodio do titule prvaka u sezoni 2022/2023, a u istoj sezoni je osvojen i trofej španskog Superkupa.

Hansi Flick novi trener Barcelone

Xavija će na klupi Barcelone zamijeniti iskusni njemački stručnjak Hansi Flick.

59-godišnji stručnjak dugo je želio posao u Barceloni. Razgovaralo se s njim prethodnih mjeseci, da bi dogovor bio ekspresno sklopljen nakon što je donesena odluka da se Xaviju uruči otkaz.

Oglasi

Flick će s Barcelonom potpisati dvogodišnji ugovor i vidjet ćemo kako će se stvari u katalonskom velikanu razvijati pod vodstvom njemačkog trenera.

Hansi Flick je trenersku karijeru započeo 1996. godine u malom timu Victoria Bammental. Potom je od 2000. do 2005. vodio Hoffenheim.

Od 2006. do 2014. godine bio je pomoćnik Joachima Lowa u reprezentaciji Njemačke, da bi 2019. godine sjeo na klupu Bayerna, gdje se međutim nije previše zadržao.

Klub je nakon sezone i po, dvije titule prvaka, Lige prvaka, te nekoliko drugih trofeja odlučio da ga smijeni i doveli su Juliana Nagelsmanna na njegovo mjesto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodne dvije i po godine proveo je na klupi reprezentacije Njemačke. Ipak, Elf je pod njegovim vodstvom pružao jako skromne partije i uručen mu je otkaz u septembru prošle godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676319116
Evo meni suze same teku...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi