Barcelona zvanično ponudila ugovor Azpilicueti

Žele kapitena Chelseaja

Barcelona zvanično ponudila ugovor Azpilicueti

Endin Čaušević

Cesar Azpilicueta će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Chelsea.

Azpilicueta je u londonski klub stigao prije skoro deset godina iz Marseillea za oko devet miliona eura, te se pokazao kao fantastično pojačanje.

Španski fudbaler je standardan u ekipi Chelseaja s kojom je osvojio skoro sve što je mogao, te je čak dobio i kapitensku traku.

Ipak, njegovo ugovor s Plavcima ističe na kraju ove sezone i kako stvari stoje ovaj 32-godišnjak će nakon deset godina napustiti Stamford Bridge.

Već nekoliko sedmica špekuliše se o tome da će Azpilicueta da se vrati u Španiju nakon 12 godina, a veliki interes za njega pokazala je Barcelona.

Katalonci su još u decembru kontaktirali njegovog agenta, a Azpilicueta je poručio da nema ništa protiv dolaska na Camp Nou.

Fabrizio Romano jutros je objavio da je Barcelona zvanično ponudila Azpilicueti dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na još godinu dana, te sada čekaju odgovor od fudbalera Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Chelseaju se nadaju da će Azpilicueta ostati u klubu, ali nije bilo još uvijek pregovora oko nastavka saradnje.

Ovaj 32-godišnjak ponikao je u Osasuni, a za prvi tim debitovao je još 2007. godine. Dvije sezone igrao je u Marseilleu, a potom je na ljeto 2012. godine prešao u Chelsea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Da nije barselona kupila dom penzionera u nedzaricima da smjeste ove igrace,posto sve ljude pred penziju dovode
4 4
Jasminn
@user1614932756 ipak malo razumjevanja. Od niceg, bez para pokusavaju nesto napraviti. Udari ih liga(uvede bas sad pravilo plata)-kupe igraca pa ga ne mogu prijaviti i slicno. Eto ti nadji mladog-dobrog a da je dzabe i da ga mogu prijaviti. Hajde koga cemo? De nadji odmah ce ga potpisati.
Kako ja vidim situaciju odbrana im je suplja trenutno nemaju para. Traze igrace koji mogu na visokom nivou igrati 2 godine, a da taj igrac ne trazi preveliku platu. Po mogucnosti nek taj igrac igra i duze ali dvije godine je dovoljno, dok se malo financijski ne stabilizuju. A ti eto odi pa dovedi De Lighta dzabe ili ne znam nekog drugog mladog a kvalitetnog stopera ja sam uvjeren da ce oni pristati. Samo pazi da ne trazi veliku platu i molim te nek mu istice ugovor na ljeto
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi