Barcina ponuda je navodno već stigla: "Obećao sam Sandru da on može birati klub"

Prvi čovjek Brescije o mogućem transferu mladog veznjaka

Barcina ponuda je navodno već stigla: "Obećao sam Sandru da on može birati klub"

Brescijin "dragulj" Sandro Tonali već je odavno prozvan novim Andreom Pirlom. Nije se to desilo tek tako, Tonali je jedan od najtalentovanijih veznjaka koji je stasao u Italiji u zadnje vrijeme.

Veliki interes za mladog Tonalija postoji već odavno. Bacili su oko i Juventus, Inter i PSG, ali su danas stigle špekulacije da je Barcelona već uputila ponudu.

Navodno su Katalonci ponudili 60 miliona eura i dvojicu "omladinaca" za Tonalija.

Ipak, klub neće biti taj koji će odlučiti koju ponudu prihvatiti. Predsjednik Brescije Massimo Cellino ističe da je obećao Tonaliju da će on imati pravo birati u koji klub želi preći.

"Mnogo velikih klubova ga želi, ali još nisam razvio pregovore ni sa jednim zbog obećanja koje sam mu dao", izjavio je Cellino za Radio Sportiva, pa dodao:

"Obećao sam mu da će on imati prvenstvo pri izboru i da ću onda ja procijeniti uslove."

Međutim, Cellino sanja da Tonali barem još jednu sezonu ostane u Bresciji.

"Moj san je da osiguramo opstanak i zadržimo ga barem još jednu godinu", poručio je prvi čovjek Brescije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Brescia je prekid takmičenja u Seriji A dočekala na zadnjem mjestu tabele. Cellino je bio glasan u iznošenju svojih stavova da se sezona ne treba nastaviti, ali čini se da i on popušta.

Da li će Brescia, ukoliko se nastavi sezona, izboriti opstanak u eliti teško je predvidjeti. Ipak, i povratak u Seriju B bi mogao biti podnošljiviji uz zaradu od evenutalnog Tonalijevog transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi