Predsjednik Brescije zaražen i ogorčen na Italiju: "Ozbiljno razmišljam o britanskom pasošu"

Cellino razočaran

Predsjednik Brescije zaražen i ogorčen na Italiju: "Ozbiljno razmišljam o britanskom pasošu"

E. Škorić

Predsjednik Brescije Massimo Cellino potvrdio je da je zaražen koronavirusom zajedno sa svojom kćeri.

Prvi čovjek italijanskog nogometnog kluba sa sjevera Italije još samo je jedna žrtva COVID - 19 virusa. Isti je "pokupio" dok je bio na Sardiniji.

"Bio sam u Cagliariju nekoliko dana, nakon što sam tri sedmice boravio u karantinu u Bresciji. Išao sam u bolnicu da obavim testove. Simptomi koje sam imao bili su da sam osjećao pretjeran umor i boljele su me kosti", kazao je Cellino.

Brescia, Bergamo i Milan nalaze se u Lombardiji, epicentru talijanske pandemije, budući da ta regija nosi oko polovice svih smrti od ove bolesti.

Cellino je prvi predsjednik u Seriji A pozitivan na COVID - 19, dok je u Seriji B predsjednik Pordenone Mauro Lovisa testiran pozitivno na koronavirus.

Cellino je bio naklonjen tome da Serija A ne bi trebalo da se nastavi nakon pandemije. Sada je još uvjereniji u to.

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Apsurdno je da razgovaramo o tome treba li igrati ili ne. Mi smo sretni muškarci, imam vilu u Cagliariju i jednu u Miamiju, ali devet miliona Italijana živi pod granicom siromaštva. Država bi trebala biti bliža svojim ljudima i ček od 600 eura neće puno pomoći. Sramota me zbog nedostatka osjetljivosti ove Vlade. Ozbiljno razmišljam o uzimanju britanskog pasoša", poručio je Cellino.

"Brescia je uz mene. Kažu mi da želim ukazati čast njihibin mrtvim i da će biti uvrijeđeni ako ponovo pustim ekipu da igra. Ne bojim se ispadanja, rado ću ući u Seriju B, ali neće mi nedostajati poštovanja prema ovom gradu", dodaje on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi