Barkley prošao ljekarske preglede, uskoro postaje Plavac

Chelsea ga kupio za 15 miliona

Barkley prošao ljekarske preglede, uskoro postaje Plavac

E. Škorić

Chelsea je završio prvo januarsko pojačanje, Ross Barkley dolazi na Stamford Bridge.

Barkley se povezivao s Chelseajem i ljetos, ali je u posljednji čas propao transfer, no 24-godišnji veznjak ovog januara definitivno postaje Chelseajev.

U to više nema sumnje, pošto je završio niz pregleda u Londonu i za koji sat će ga Chelsea predstaviti kao svoje prvo veće pojačanje u 2018. godini.

Plavci će Evertonu platiti oko 15 miliona funti, a ta cijena je niža od one koju su ljetos nudili (35) iz prostog razloga što mu na ljeto ističe ugovor s Karamelama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barkley nije puno igrao za Everton ove sezone zbog povrede, a zadnjih nekoliko mečeva je čini se ipak bio mislima već na Stamford Bridgeu. On je na Goodisonu provoe nekoliko sezona, a za Everton je u 179 nastupa postigao 27 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi