Barzagli "slučajno" predstavio novo pojačanje Juventusa

Potvrdio da dolazi Romero

Barzagli "slučajno" predstavio novo pojačanje Juventusa

E. Škorić

Andrea Barzagli se prošlog vikenda oprostio od Juventusa, ali je "slučajno" otkrio novo pojačanje Stare dame.

U 60. minuti meča s Atalantom je 38-godišnji defanzivac rekao zbogom dresu Stare dame, a dobio je ogromne ovacije sa tribina Arene.

Suze su bile neizostavne. Saigrači su mu poželjeli sreću, baš kao i navijači koji su mu uputili posebnu parolu: "Grazie campione".

Barzagli je u Torino stigao 2011. godine i dio je poznatog trija Barzagli-Bonucci-Chiellini, koji je godinama držao odbranu torinskog velikana. U 281 meču za Torineze postigao je dva gola.

On je kazao da će se Cristian Romero, inače defanzivac Genoe, "pridružiti grupi igrača koji ga mogu mnogo naučiti".

Romero se ranije povezivao sa Juventusom i čini se da u Torino dolazi da naslijedi Barzaglija.

"Nadam se da će Rugani i Romagnoli postati važni članovi Juventusa", rekao je za Gazzetta dello Sport kad su ga pitali ko bi mogao biti njegovi nasljednici u Italiji.

"Budući da su još mladi, prirodno će rasti. Imaju talent. Romero također ima veliki potencijal. Osim toga, tu su Bonucci, Chiellini...".

Potražite više informacija na temu Serie A:

O kultnom "BBC-u" i saradnji sa Bonuccijem i Chiellinijem.

"Conte je imoa viziju za BBC. On nas je sastavio i činilo se da smo jedni za druge. BBC je od svih nas izvukao najbolje. Mogli smo se dobro razumjeti na terenu. Svi smo pokazali veliku profesionalnost, veliku privrženost Juveu i nadasve veliku želju za poboljšanje", kazao je Barzagli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Syr
pa to se zna ima barem 2 mjeseca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi