Haotična situacija u Baselu, svi se mole za navijača Fiorentine

Utakmica je bila prekinuta

Haotična situacija u Baselu, svi se mole za navijača Fiorentine

E. Škorić

Polufinale Konferencijske lige između Basela i Fiorentine bilo je prekinuto u drugom produžetku nakon što je pozlilo jednom navijaču gostiju.

Basel i Fiorentina igraju revanš polufinala Konferencijske lige, nakon što je Basel neočekivano slavio u Firenci sa 2:1.

U drugoj utakmici Viole su dobile sa 2:1 prvih 90 minuta, pa su se igrali produžeci. U prvom produžetku mreže su mirovale, a nema promjena ni u drugih 15 minuta.

Ipak, nekoliko minuta prije kraja drugog produžetka došlo je do prekida utakmice. Jednom navijaču Fiorentine je bilo jako loše, pa je trener gostiju pozvao medicinsku pomoć da reaguje.

Dok se drama odvijala na tribini, igrači su čekali da se duel nastavi, što su i učinili, s tim da nemamo informacije kakvo je zdravstveno stanje navijača iz Italije.

Oglasi

On je hitno prevezen u obližnju bolnicu, uz nadu da će sve biti u redu i da će na kraju ipak da se oporavi.

Basel i Fiorentina pucaće penale, a pobjednika u finalu očekuje borba za trofej protiv West Hama, koji je sa ukupnih 3:1 pobijedio AZ Alkmaar.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nemirno je bilo i u Nizozemskoj, pošto je došlo do tučnjave među navijačima prije utakmice, a također je bilo problema i na tribinama.

U jednom trenutku igrači West Hama krenuli su u obračune s navijačima AZ-a jer su im napadnute porodice.

Top Komentari

user1574859714
Fakat ne znam kako mozete nazivati se sportskim novinarima. Pisete da ce Basel i Fiorentina pucati penale. Pa gledate li vi uopste utakmice ili samo pisete onako. Penala nije bilo! Uozbiljite se i radite svoj posao kako treba.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi