Srbi iz Firence u zanosu dijelili svašta, pa se izvinjavali klubu i treneru

Jović i Terzić se brzo pokajali

Srbi iz Firence u zanosu dijelili svašta, pa se izvinjavali klubu i treneru

M. Šljivak

Fiorentina je poražena u prvoj utakmici polufinala Konferencijske lige od ekipe Basela. Švicarski tim slavio je u Firenci s 2:1, a nakon utakmice veliko nezadovoljstvo radom trenera Vincenza Italiana iskazali su srbijanski fudbaleri Luka Jović i Aleksa Terzić. Objavili su neugodne riječi na društvenim mrežama, pa su se potom izvinjavali.

Luka Jović i Aleksa Terzić nisu imali previše utjecaja za igru Fiorentine protiv Basela. Jović je u igru ušao u finišu meča, a Terzić je kompletan meč odgledao s klupe.

Nakon meča oni su na društvenim mrežama podijelili status fan stranice Luke Jovića u kojoj se žestoko kritikovala taktika trenera Vincenza Italiana.

"Taktička katastrofa Italiana. Trebao je zadržati istu postavu kao protiv Napolija. Igrali su dosta dobro, posebno Luka i Terzić. Izgledali su spremno i greška je bila što je obojicu ostavio na klupi".

"Drži se čovječe najjačih 11. On ne samo da rotira nego uvodi igrače koji mjesecima igrali i to u ovako bitnoj utakmici. Italiano nema viziju igre", poruka je koju su podijelili srbijanski fudbaleri.

Poruka koju su podijelili Srbi iz Firence

Nakon što su objavili ovu poruku, oba fudbalera su upitila izvinjenje. Ponovo su za to iskoristili društvene mreže.

Oglasi

"Moja greška. Nije mi bila namjera omalovažavati rad trenera i svih nas", poruka je Luke Jovića, dok je Terzić dodao:

"Pogriješio sam i izvinjavam se. Idemo zajedno dalje. Moramo svi gledati u istom pravcu", poruka je Terzića.

Jović je ove sezone odigrao ukupno 45 utakmica za Fiorentinu i ima učinak od 11 golova i pet asistencija. Nisu u Firenci zadovoljni njegovim učinkom i uveliko se priča da bi ga mogli prodati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane Aleksa Terzić je nastupio u 27 utakmica, a ovaj lijevi bek ima učinak od jednog gola i dvije asistencije.

Fiorentini je osvajanje Konferencijske lige jedina šansa da igra Evropu naredne sezone. Sada su  međutim poprilično daleko od tog cilja, a kroz prvenstvo ne mogu napraviti ništa jer su na osmom mjestu sa 46 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi