Mourinho "ugušio" Bayer, Roma je u finalu Evropske lige!

Rimljani će e boriti za trofej

Mourinho "ugušio" Bayer, Roma je u finalu Evropske lige!

E. Škorić

Nogometaši Rome plasirali su se u finale Evropske lige nakon što su večeras sačuvali mrežu u Leverkusenu protiv Bayera (0:0) u uzvratu polufinala.

Roma je bila od početka turnira jedan od favorita iz sjene i pod vodstvom sjajnog Josea Mourinha došla je do samog kraja i ima realnu šansu da osvoji trofej.

S obzirom da nije završen duel u Sevilli između istoimene domaće ekipe i Juventusa, pričekat ćemo još malo prije nego saznamo s kim će Vučica igrati za trofej.

Roma je dobar dio posla odradila u prvoj utakmici kada je slavila sa 1:0, a večeras je bila orijentisana na odbranu i od samog početka, pa do kraja gosti iz Rima su se branili i na kraju odbranili.

Rekli bismo, Jose je "ugušio" Bayer, taktički ipak nadmudrio svog nekadašnjeg igrača Xabija Alonsa i ponovo dokazao da je čovjek za velike stvari.

Prvu veliku šansu imao je Bayer u 12. minuti kada je Moussa Diaby zatresao prečku. Redali su se opasni napadi pred golom Rimljana, ali lopta nije htjela u gol. Ili su igrači Apotekara bili neprecizni ili je Rui Patricio dobro radio svoj posao na golu Rome.

Oglasi

U nastavku meča apsolutna dominacija Bayera, dok je Roma nastavila da se brani i samo je čekala svoju šansu iz kontre.

Azmoun je bio blizu da donese vodstvo Bayeru u 81. minuti, ali je njegov udarac otišao malo pored gola Rome. Za Xabija Alonsa i njegove igrače bilo je to frustrirajuće, ali nisu mogli da slome otpor čvrstih Mourinhovih igrača.

Statistika je na kraju bila u potpunosti na strani Nijemaca, imali su čak 20 udaraca od čega šest u okvir, Roma ostala na jednom udarcu van okvira, ali šta to sada znači...

Jose Mourinho ide po svoj novi evropski trofej, a u Evropskoj ligi je već slavio 2017. godine kao trener Manchester Uniteda, dok je s Romom osvojio Konferencijsku ligu, a Ligu prvaka osvajao je s Portom i Interom.

Bayer - Roma 0:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

BAYER (3-4-2-1): Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Demirbay, Palacios, Bakker – Wirtz, Diaby – Azmoun.

ROMA (3-4-1-2): Patricio – Ibanez, Mancini, Cristante – Čelik, Matić, Bove, Spinazzola – Pellegrini – Abraham, Belotti

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Najlosiji fudbal igraju Italijani evo dolaza smrdljivog Murinja i Rome bez suta u gol sraman prolaz steta za apotekare .
4 2
Pajkan
3 finala 3 klub iz Italije da sad ne idem u detalje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi