Bruno Fernandes sprema veliku izdaju: Kleo se u Manchester United, sada se nudi drugom velikanu

Želi da ode

Bruno Fernandes sprema veliku izdaju: Kleo se u Manchester United, sada se nudi drugom velikanu

E. Škorić

Bruno Fernandes ima ugovor s Manchester Unitedom do 2026. godine, ali izgleda da se Portugalcu već sada napušta Teatar snova. Prema tvrdnjama medija, uz pomoć svog ageta nudio se drugom klubu.

Kapiten Manchester Uniteda Bruno Fernandes (29) nedavno se zakleo na vjernost Crvenim vragovima i najavio da želi ostati u Manchesteru i nakon ljeta. No, mediji u Španiji tvrde da Portugalac ima drugačije planove i rado bi da mijenja klub čim ova sezona bude gotova.

“Želim ostati ovdje i nastaviti biti dio projekta", rekao je portugalski reprezentativac novinaru A BOle prije nekog vremena, ali navijače Uniteda zabrinjavaju Španci koji navode da je njegov agent već kontaktirao s Barcelonom sa namjerom da se raspita o mogućnosti da Katalonci dovedu Fernandesa.

Kako prenosi katalonski list "El Nacional", promjena je definitivno opcija za Fernandesa, ponajviše zbog "nestabilnosti u Manchesteru" jer Bruno nije zadovoljan razvojem situacije u Engleskoj.

United, rekordni tim sa 20 titula u Engleskoj, ni ove sezone nema nikakvu šansu da se bori za sami vrh, čak mu i plasman u Ligu prvaka visi o koncu, a Bruno Fernandes smatra da se to skoro neće promijeniti, pa bi volio da se u Barceloni bori za naslove i za trofeje u Ligi prvaka.

Oglasi

Slavni agent velike zvijezde Jorge Mendes (59) navodno se već raspitivao o budućoj suradnji s Barcelonom . Portugalac predstavlja nekoliko Barcinih zvijezda i ima dobre odnose s Kataloncima.

Naravno, ostaje otvoreno i ključno je pitanje da li može Barcelona priuštiti dolazak Fernandesa zbog ne baš dobre financijske slike i pitanje da li je moguće da parira uslovima koje igraču daje United. Osim toga, kako bi Barca uspjela da plati odštetu za igrača?

Njegova trenutna tržišna vrijednost je 70 miliona eura (izvor: transfermarkt.de). U slučaju promjene, transfer bi najvjerojatnije iznosio oko 100 miliona eura, što zvuči zaista puno kada govorimo o Barceloni koja se već godinama "čupa iz blata".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fernandes je prešao iz lisabonskog Sportinga u United u januaru 2020. za 65 mil. eura. Od ovog ljeta je kapiten. Često su ga optuživali i za neuspjeh te je konstantno pod pritiskom i velikim kritikama. Ove sezone zabio je osam golova i dodao devet asistencija u 38 utakmica.

Portugalac je želio da vrati Manchesteru stari sjaj, ali koliko bio sjajan fudbaler, nije dovoljno. United konstantno troši novac na velika pojačanja, ali nikako da se barem primakne dominantnom gradskom rivalu Cityju, Liverpoolu, pa čak i Arsenalu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi