Ermedin Demirović prelazi u Bayern za 20 miliona eura?

Slijedi li transfer karijere

Ermedin Demirović prelazi u Bayern za 20 miliona eura?

A. Čaušević

Gdje ima dima ima i vatre. Nakon 20-ak godina još jedan Bosanac bi mogao zagirati u Bayernu. Hasan Salihamidžić je legenda Bavaraca, a hoće li priliku da isti status izgradi dobiti i Ermedin Demirović? Odgovor na pitanje će biti poznat u narednim mjesecima.

Demirović igra u najboljoj formi u karijeri te mu se smiješi transfer života i to u ni manje ni više nego u Bayern. Njemački portal TZ piše da bi posao mogao koštati 20 miliona eura.

Reprezentativac BiH je u dosadašnjem dijelu Bundeslige zabio 14 golova te dodao osam asistencije. Svoj Augsburg drži daleko od zone ispadanja i privukao je pažnju vodećih evropskih klubova.

Pozivajući se na novinara Sky-a, Floriana Plettenberga, TZ piše da je Bayern ozbiljno zagrizao za Demirovića te da su se Bayernovi predstavnici već počeli raspitivati kod Augsburga.

Nijemci piše da će Augsburg za igrački karton svog najboljeg igrača tražiti 20 miliona eura što je svakako impresivna cifra.

"U suštini niko nije nedodirljiv. Opušteni smo što se tiče Demirovića jer ima ugovor do 2026. godine. Ovdje se osjeća komforno kao što je i sam rekao", ispričao sportski direktor Augsburga, Marinko Jurendić.

Oglasi

Teško je vjerovati da će Bayern izdvojiti iznos kojeg traži njegov bavarski rival, ali će sigurno pokucati na vrata Augsburga s namjerom da angažuje Demirovića.

Najveći izlazni transfera Augsburg je realizovao 2015. godine kada je tada Abdul Rahman Babu prodao u Chelsea za 26 miliona i kako sada stvari stoje Demirović neće nadmašiti taj iznos.

Međutim, ako iz Minhena stignu ozbiljni signali, neće biti iznenađenje ako i 25-godišnjak počne da pravi pritisak jer prilika da se pređe u Bayern se vjerovatno dešava jednom u karijeri i više nikad.

Kalio se bh. reprezentativac do sada u Francuskoj, Španiji i Švicarskoj. U Augsburgu je pronašao svoj mir, počeo pokazivati klasu i sada mu se smiješi zaista fantastičan transfer.

Oglasi

Harry Kane je u centru napada Bavaraca i praktično je nedodirljiv, ali će najuspješnijem njemačkom klubu trebati još jedan napadač jer je vrlo izvjesno da Maxim Choupo Moting odlazi na kraju sezone.

Bundesliga je tradicionalno prvenstvo u kojem igra veliki broj bh. fudbalera, ali samo je Salihamidžić bio taj koji je uspio doći do Bayerna. Njegovim stopama bi u narednim mjesecima mogao krenuti i Demirović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tokom ljeta u Bayernu se očekuje prava revolucija. Novi sportski direktor Max Eberl je već zasukao rukave jer paralelno sa transferima igrača radi se i na dovođenju novog trenera. Najozbiljniji kandidat je svakako Xabi Alonso.

Bavarski div će nakon više od decenije ostati bez titule prvaka u Njemačkoj pa su brojne promjene u igračkom kadru te dolazak novih i uspjeha željnih fudbalera logičan slijed događaja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Alaba dogovorio Daviesa , a Demirović dogovara Čivića da dođe u Bayern hahahahahahahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
2 1
Baron22
U paketu dolaze Čivić kao zamjena za Daviesa i Demirović hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha ali za civica su još neki velikani uključeni kao surdulica , javor hahahahaha hahahahaha hahahahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi