Xabi Alonso utrčao u teren, pa doživio ono što niko nikad nije na stadionu Bayer Leverkusena!

Nevjerovatne scene stižu iz Njemačke

Xabi Alonso utrčao u teren, pa doživio ono što niko nikad nije na stadionu Bayer Leverkusena!

Endin Čaušević

Bayer Leverkusen je danas na svom terenu nakon preokreta pobijedio Hoffenheim sa 2:1 i nastavio da korača ka titulu prvaka Njemačke. Nakon što je susret završen u centru pažnje našao se Xabi Alonso jer smo vidjeli zaista scene za pamćenje.

Leverkusen nije previše blistao danas protiv Hoffenheima i činilo se da bi Apotekari mogli da dožive prvi poraz u ovoj sezoni, no u samom finišu došli su do nevjerovatnog preokreta.

Hoffenheim je uspio da šokira domaće u 33. minuti kada je Beier pogodio za vodstvo gostiju od 1:0 nakon što je Weghorst upisao asistenciju.

Leverkusen je u drugom poluvremena krenuo svim silama u napad, te se to isplatilo jer su domaći u posljednjim minutama utakmice uspjeli da dođu do preokreta i nove pobjede.

Odbrana gostiju kapitulirala je u 88. minuti nakon što je Tah asistirao za Andricha koji zabija gol za 1:1 i radost domaćih navijača, a taj gol je Leverkusen u potpunosti vratio u meč.

Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 2:1. Ovaj put u centru pažnje našao se Patrik Schick koji zabija gol za preorket Leverkusena i totalnu ludnicu na tribinama BayArene.

Oglasi

Leverkusen je na kraju uspio da dođe do nove pobjede i još uvijek je neporažen u prvenstvu. Ekipa Xabija Alonsa je sada još jedan korak bliže cilju, a to je osvajanje titule prvaka Njemačke.

Upravo je Alonso bio u centru pažnje nakon što je završena utakmica jer je utrčao na teren kako bi sa svojim igračima proslavio još jednu pobjedu.

Španski stručnjak se prvo pozdravio s trenerom Hoffenheima i njegovim pomoćnicima, a potom je krenuo kao svojim igračima koji su bili ispred tribine gdje su smješteni najvatreniji navijači Bayera.

Kada je krenuo ka njima svi na BayAreni su ustali i velikim ovacijama ispratili Španca koji je i sam bio oduševljen reakcijom navijača Leverkusena.

Oglasi

Nije ni čudo što je Alonso dobio takve ovacije jer je prije nekoliko dana izjavio da ostaje u Leverkusenu i da neće napuštati na ljeto ovaj klub iako nije tajna da ima na stolu ponude Liverpoola i Bayerna.

"Imao sam jako dobre razgovore s klubom i saopštio sam im da želim ostati u klubu. Nakon brojnih priča o mojoj budućnosti odlučio sam iskoristiti ovu pauzu, sagledati sve i donijeti odluku. Ovo je najbolje mjesto za mene", rekao je Alonso na jučerašnjoj press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mnogi su iznenađeni što je Alonso odlučio ostati jer su ga već vidjeli na klupi Bayerna ili Liverpoola jer se takve ponude ne dobijaju tako često. No, Španac vjeruje da nije vrijeme za takav iskorak u karijeri, te svjestan je da u Leverkusenu može još mnogo da napreduje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi