Bayern će zauvijek pamtiti tu bolnu noć: Didier, svo poštovanje ovog svijeta za tebe
(Foto: EPA) Nakon Levalloisa, Le Mansa, Guingampa, Marseillea, Chelseaja, Shangua, Galatasarayja, Montreal Impacta i Phoenix Risina Didier je rekao - kraj!

Drogba danas zvanično završio karijeru

Bayern će zauvijek pamtiti tu bolnu noć: Didier, svo poštovanje ovog svijeta za tebe

Legendarni Didier Drogba, jedan od najvećih svih vremena, danas je i zvanično objavio da je njegova igračka karijera gotova.

Drogba se oprostio u 40. godini nakon epizode u američkom Phoenix Risingu, iako se proteklih dana špekulisalo da bi legendarni napadač možda mogao odigrati još koju utakmicu.

Čovjek koji je zaustavio rat u Obali Slonovače svjetsku slavu je stekao u Marseilleu gdje je i zaradio transfer u Chelsea, klub u čijem dresu ga najbolje pamtimo.

Vjerovatno trenutak njegove karijere koji ljubitelji fudbala nikada neće zaboraviti desio se upravo u dresu Chelseaja, 19. maja 2012. godine na stadionu Allianz Arena.

Sudbina je htjela da Bayern na svom stadionu igra finale Lige prvaka, ali u Minhenu nisu računali na Didiera Drogbu.

Vodio je Bayern 1:0 sve do samog finiša utakmice, a onda korner i Didier Drogba. Izjednačio je tada Didier na 1:1 golom kojim je pokazao svu svoju fudbalsku moć, odlučnost i karakter, a potom i zabio odlučujući penal i donio Chelseaju "ušati trofej".

Danas su se i u Bayernu sjetili bolne noći, ali i čestitali Didieru Drogbi na veličanstvenoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Čestitke na nevjerovatnoj karijeri Didier. Uvijek ćemo se sjećati 2012., ali i imati svo poštovanje ovog svijeta za ono što si postigao", poručili su iz Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Ovo je bio igrac,Zlatna generacija Celsija,Dzerard,Henry..ti se igraci nikada nisu zalili ni na trenera ni na njeov rad,ovima danas nista ne pase a para ko K imaju
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi