Zna se koja kazna očekuje Bayern jer su na terenu imali 12 igrača?

Freiburg bi mogao profitirati

Zna se koja kazna očekuje Bayern jer su na terenu imali 12 igrača?

Endin Čaušević

Bayern je danas u gostima pobijedio Freiburg sa 4:1, ali bi zbog nevjerovatne greške minhenski klub mogao ostati bez tri boda.

Naime, u samom finišu kod rezultata 3:1 za gostujući tim vidjeli smo nevjerovatnu grešku Bavaraca. Tokom izmjene u 85. minuti meča Bayern je bio na terenu sa 12 igrača jer Kingsley Coman nije shvatio da treba izaći.

Četvrti sudija je pokazao pogrešan broj na semaforu i Coman je ostao na terenu, a Sabitzer je ušao u igru.

Nakon toga meč se nastavio, ali je igrač domaćeg tima Nico Schlotterbeck rekao glavnom sudiji da nešto nije u redu, te da Bayern ima na terenu više igrača nego što je to dozvoljeno.

Sudija je prekinuo utakmicu i prebrojao igrače Bayerna i shvatio da ih je na terenu zaista 12. Nakon svega reagovali su s klupe Bayerna i poručili Comanu da treba izaći s terena što je on konačno i u radio.

Njemački mediji pišu da bi ova greška mogla žestoko da košta Bayern jer će prema svemu sudeći ostati bez današnje pobjede. Navodno, ukoliko Freiburg uloži žalbu sve su šanse da će dobiti tri boda za zelenim stolom.

Bayernu će u tom slučaju biti oduzeta pobjeda, a meč će biti registrovan rezultatom 3:0 za ekipu Freiburga. No, u Bayernu smatraju da je to prestrogo, te je trener Julian Nagelsmann poručio da greška nije bila namjerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Na semaforu je sudija prikazao netočan broj, a Coman nije znao da je on taj koji izlazi iz igre. Zato se nekoliko sekundi igralo s igračem više na terenu. Na terenu smo imali 8 ili 9 sekundi 12 igrača i tokom toga se na terenu ništa senzacionalno nije desilo", rekao je Nagelsmann.

Nakon što je meč nastavljen Bayern je zabio i četvrti gol, a strijelac je upravo bio Sabitzer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semirM
Pa da svi igraju protiv Bayerna sa 16 igrača opet bi Bayern bio prvak....najdosadnija liga uz Francursku u ligama petice
4 12
King_Kenny
...ma mogu oni u Bayernligi kako hoce,kakva kazna nema od toga nista.
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi