Minimalci Bayerna i Leipziga, Demirovićev Freiburg prokockao pobjedu
Foto: EPA

Rutinske pobjede prva dva tima

Minimalci Bayerna i Leipziga, Demirovićev Freiburg prokockao pobjedu

S. Grebović

Kompletirano je vanredno 17. kolo njemačke Bundeslige u kojim nije bilo većih iznenađenja.

Bavarci su se provukli na gostovanju kod Augsburga slavivši minimalnim rezultatom 1:0. 

Prvak Njemačke je uglavnom dominirao na ovom susretu, stvarao šanse, ali je vrlo lako mogao ostatiti bez pobjede. U prednost ih je doveo Lewandowski u 13. minuti pogotkom sa bijele tačke. To je bio vjerovali ili ne 22. gol sjajnog Poljaka ove sezone.

Domaćin je imao veliku priliku da dođe do poravnanja također sa 11 metara, ali je neprecizan bio Alfred Finnbogason koji je pogodio stativu. Do kraja se rezultat nije mijenjao i tim iz Minhena stigao je do nove pobjede kojom su se učvrstili na liderskoj poziciji sa 39 bodova.

RB Leipzig je na svom terenu dočekao neugodnu ekipu Union Berlina i savladao je također minimalnim rezultatom. Gol vrijedan tri boda bio je djelo Forsberga u 70. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg našeg Ermedina Demirovića je u sjajnom meču remizirao sa Eintrachtom 2:2. Mladi reprezentativac naše zemlje je bio asistent prvog gola svog tima kada je lijepo uposlio Sallaia. Do kraja je uspio zaraditi žuti karton.

Arminia Bielefeld je bez većih problema kući razbila Stuttgart sa 3:0 i tako pobjegla iz opasne zone na 15. poziciju sa 17 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Len
Pravu formu Bayerna ce pokazati Liga prvaka, ovo je sada sve toplo, hladno ako u Lp budu dobri sve im je oprosteno.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti