Više nema dileme: Xabi Alonso je "prelomio" i odlučio koji klub će voditi od iduće sezone

Tvrdi ugledni Bild

Više nema dileme: Xabi Alonso je "prelomio" i odlučio koji klub će voditi od iduće sezone

E. Čaušević

Xabi Alonso već nekoliko mjeseci nalazi se u centru špekulacija oko toga gdje će na ljeto nastaviti svoju trenersku karijeru jer je su za njega interes pokazali Bayern i Liverpool. Iako u Bayer Leverkusenu žele da Španac ostane čini se da se to neće desiti i da se već zna koga će Alonso voditi iduće sezone.

Alonso pravi odlične rezultate s Leverkusenom ove sezone i nalazi se na korak od osvajanje titule prvaka Njemačke, a poslom koji obavlja na sebe je skrenuo pažnju mnogih evropskih velikana.

Nije tajna da Bayern i Liverpool sada već otvoreno žele na kraju sezone dovesti Alonsa u svoje redove. Bavarci su već saopštili da Thomas Tuchel odlazi na ljeto, dok će i Liverpool ostati bez trenera jer je Jurgen Klopp odlučio da je vrijeme za odlazak i odmor od fudbala.

Upravo je Xabi Alonso taj kojeg ovi klubovi žele vidjeti na ljeto na svojoj klupi, te kako pišu njemački klubovi Bayern i Liverpool već su kontaktirali španskog stručnjaka i ponudili mu ugovore.

S druge strane i čelnici Leverkusena žele da Alonso ostane i iduće sezone i bili su optimisti da će se to desiti, no čini se da je sada sve jasnije da će Španac na ljeto da napusti klupu Apotekara.

Oglasi

Njemački mediji objavili su prije nekoliko dana da je Bayern krenuo u totalnu ofanzivu što se tiče Alonsa i da će pristati na sve samo da Španac prihvati njihovu ponudu.

I Liverpool je dao do znanja Alonsu da ga žele na Anfieldu, ali ključna stvar je što Alonso smatra da je prerano da preuzme engleski klub i da se to najvjerovatnije neće ni desiti ovog ljeta.

Ugledni Bild objavio je da je Alonso već "prelomio" i da će Španac od iduće sezone gotovo sigurno voditi Bayern. On je saslušao čelnike Bayerna koji su mu predstavili projekat i ono što od njega očekuju, te navodno dobili su pozitivan odgovor.

Alonso bira između klubova u kojima je bio kao igrač i iako je više vezan za Liverpool na kraju je čini se već odlučio da njegov novi klub bude Bayern.

Oglasi

Španac je i ranije govorio da odlazak u Liverpool mora da se desi u dobrom trenutku i kada bude imao dovoljno iskustva da preuzme takav izazov, te očito da on za takav iskorak još uvijek nije spreman.

Mediji u Njemačkoj sigurni si da će Alonso od iduće sezone biti novi trener Bayerna i da se sada čeka samo kraj tekuće sezone kako bi se sve ozvaničilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alonso je poručio da ne želi svoju odluku da saopšti sve dok traje tekuća sezona jer ne želi da to bude u centru pažnje dok se njegov tim i dalje bori na tri fronta.

Međutim, kako stvari stoje sve sluti na to da će Alonso razočarati Leverkusen na kraju sezone jer ne može odbiti poziv iz Minhena. No, Bayern će morati da plati oko 20 miliona eura za Alonsa s obzirom da je on ugovorom i dalje vezan za Apotekare.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ostaje u Leverkusenu!
2 2
FudbalskiGenije
Samo ako je lud moze otici u bauern, nacisticki klub.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi