Zvijezda Bayerna na štakama napustila stadion, radi se o težoj povredi

Tuchel se toga plašio

Zvijezda Bayerna na štakama napustila stadion, radi se o težoj povredi

Edmir Škorić

Bayern je danas u Augsburgu slavio s 3:2, no izgleda ostao bez jako važnog igrača na neko vrijeme.

Francuski napadač Kingsley Coman je povrijeđen nekoliko sekundi prije nego što je njegov saigrač Aleksandar Pavlović postigao vodeći gol u 23. minuti.

Comana je zamijenio 18-godišnji Mathys Tel. Francuz nije mogao da se osloni na desnu nogu i očito se radi o povredi koljena, koja je zabrinula sve u Bayernu, naročito trenera Thomasa Tuchela.

"Vjerojatno se radi o prilično ozbiljnoj povredi", rekao je Tuchel. “Izgledalo je bolno. Nije bilo šanse da ostane na terenu. Provjerit ćemo ligamente".

Oglasi

Kamere su zabilježile Comana kako na štakama napušta stadion, tako da je gotovo sigurno da će jedan duži period biti van terena.

Tuchel se nosi s nizom povreda ključnih igrača. Napadač Serge Gnabry nije igrao više od mjesec dana zbog povrede tetive povezane s njegovim aduktorom, dok su defanzivac Dayot Upamecano i vezni igrač Konrad Laimer zaradili povrede mišića u srijedu u 1:0 pobjedi protiv Union Berlina.

Veznjak Joshua Kimmich povrijedio je rame u istoj utakmici. Rezervni golman Daniel Peretz i desni bek Bouna Sarr također su izvan stroja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stoper Kim Min-jae i desni bek Noussair Mazraoui na međunarodnoj su dužnosti s Južnom Korejom i Marokom, tako da je Tuchel na pravim mukama.

Malo mu je olakšao dolazak Erica Diera iz Tottenhama, kao i Sache Boeya iz Galatasarayja. Desni bek će tek potpisati ugovor večeras ili sutra, ali veoma brzo bi mogao debitovati za Bavarce.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Steta, Koje Bayern ima pehove pa nije normalno. Nije nikakvo cudo ako nista ne osvoje. Tebi Majstore brz oporavak a Debila negativnih ce uvijek bit.
1 0
Svedno je ako prođu slučajno Lazio razbiti će ih u četvrtfinalu hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi