U Beogradu se hvataju za glavu, veliki talenat završava u Minhenu s višegodišnjim ugovorom u rukama
Mladi ofanzivni veznjak navijač je Bayerna i lako je moguće da će tamo završiti (Foto: AFP)

Matija Popović blizu odluke

U Beogradu se hvataju za glavu, veliki talenat završava u Minhenu s višegodišnjim ugovorom u rukama

Midhat Šljivak

Talentovani srpski fudbaler Matija Popović (18) napustio je početkom godine redove beogradskog Partizana, a karijeru bi po svemu sudeći trebao nastaviti u redovima minhenskog Bayerna.

Matija Popović okončao je saradnju s Partizanom početkom januara. Talentovani 18-godišnji vezni fudbaler ofanzivnih karakteristika, odlučio je da ne prihvati ponudu za nastavak saradnje crno-bijelim i sreću će potražiti u Evropi.

Ogroman interes vlada za ovog tinejdžera. Na stolu su mu ponude Juventusa, Milana, Napolija, ali sada se u posao ozbiljno uključio bavarski velikan.

"Bayern je ušao u trku za Matiju Popovića i žele ga u svom timu. Mladi fudbaler želi doći odmah", tvrdi njemački novinar Florian Plettenberg i dodaje:

"Bayern je poslao zvaničnu ponudu u proteklim satima. Ponudili su mu višegodišnji ugovor i planiraju ga koristiti u prvom timu. Napoli također 'gura' priču s njim, odluka se čeka, pregovori traju", poručio je ugledni novinar.

Oglasi

Odluka o novom timu uslijedit će u narednim satima. U beogradskom timu se sigurno hvataju za glavu jer su zbog velike nepažnje ostali bez mogućnosti zarade desetina miliona eura.

Ipak, u narednim godinama imat će određeni procenat zarade zbog naknade za treniranje, no to su male cifre u odnosu na ono što bi zaradili od transfera.

FK Crvena zvezda dogovorio dva spektakularna posla

FK Crvena zvezda je za razliku od FK Partizan dogovorila dva velika posla sa svojim tinejdžerima.

Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković ovog januara napuštaju Beograd, a karijeru će 18-godišnjaci nastaviti u Njemačkoj, odnosno Engleskoj.

Mijatović bi trebao postati član Bayer Leverkusena, a Nedeljković seli u englesku Premier ligu. Aston Villa je spremila devet miliona eura za njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Još uvijek nije poznata cifra koju će crveno-bijeli zaraditi na prodaji Mijatovića, ali to bi također trebala biti cifra između osam i 10 miliona eura.

Crvena zvezda je odradila odličan posao, a Partizan je definitivno napravio ogroman propust.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi