Juventus pravi veliki šoping u Minhenu
Juve kreće po velika imena (Foto: EPA)

Počeli pregovore

Juventus pravi veliki šoping u Minhenu

M. Šljivak

Torinski Juventus počeo je pregovore s Bayernom o potencijalnom angažovanju nekoliko fudbalera bavarskog velikana. Čak četvorica fudbalera su interesantna najvećem italijanskom klubu.

Juventus silno želi da se vrati na vrh italijanskog fudbala. Stara dama već ulazi u petu godinu bez titule prvaka, a sportski direktor Cristiano Giuntoli radi sve kako bi svoj tim vratio na pobjedničke staze.

U Torinu se tokom ljeta očekuju pojačanja koja će biti dostojna Stare dame. Giuntoli je već počeo raditi i održao je sastanak s predstavnicima Bayerna, a Juve se raspituje za čak četvoricu fudbalera njemačkog velikana.

"Rukovodstvo Juventusa je održalo sastanak s čelnicima Bayerna kako bi prikupili informacije o određenim igračima i kako bi planirali pojačanja", navodi Corriere dello Sport i odaje:

"Za sada je sve na ideju, a četiri imena su u igri. U prvom planu su Leon Goretzka i Joshua Zirkzee, a Noussair Mazraoui Leroy Sane su moguće opcije", navodi se.

Oglasi

Leon Goretzka i Joshua Zirkzee apsolutne su realne opcije za Juve. Goretzka je, navodno, među igračima koje je Bayern spreman prodati i neće biti iznenađenje ako 29-godišnji veznjak završi u Torinu.

Izgledna opcija je i Joshua Zirkzee. Iako je 22-godišnji Nizozemac prodat Bologni 2022. godine, Bavarci imaju prava na njegov ugovor i mogu ga vratiti kad god to požele, a zatim prodati nekom drugom timu.

Juventus je opasno zagrisao za ovog napadača. Igra fenomenalno s Bolognom, a činjenica da bi od naredne sezone na klupi Bianconera mogao sjediti njegov trenutni trener Thiago Motta znatno povećava mogućnost njegovog dolaska u klub.

Noussair Mazraoui i Leroy Sane za sada su samo ideje. Juve se sagledati kompletnu situaciju oko igračkog kadra, nije nemoguće da pokušaju dovesti nekog od njih, no zasada su Goretzka i Zirkzee u prvom planu.

Oglasi

Torinski gigant očigledno ima velike planove na transfer tržištu. Navijači očekuju velika imena i povratak na vrh italijanskog fudbala jer je titule iz godine u godinu pod vodstvom Massililiana Allegrija izmiču.

Čuvenom stručnjaku je, po svemu sudeći, došao kraj. Nakon još jedne bezidejne sezone izgubio je podršku uprave kluba, a upravo je sportski direktor Giuntoli najglasniji od svih o njegovoj smjeni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Stare dame jedva čekaju vijest o Allegrijevoj smjeni. Previše su trpjeli ovog čovjeka i njegov dosadni stil igre, te bi konačno od naredne sezone mogli dočekati promjene na klupi.

Ko će završiti u redovima Bianconera znat ćemo u narednim mjesecima, ali definitivno treba očekivati brojne promjene unutar torinskog velikana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Strasno goretcka prestao igrati fudbal još u Schalkeu hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi