Najveći fudbalski parazit godinama "pljačkao" Real Madrid, a sada mu se sve vraća na najgori način

Mariano Diaz ponovo u centru pažnje

Najveći fudbalski parazit godinama "pljačkao" Real Madrid, a sada mu se sve vraća na najgori način

Endin Čaušević

Real Madrid ovog ljeta napustilo je nekoliko fudbalera koji se uopšte nisu naigrali prethodnih sezona, a tu prednjači posebno Mariano Diaz. On je do zadnjeg dana ugovora odbijao da napusti Real jer je imao odličan ugovor, a sada kada je ostao bez kluba ponovo je pokazao svoj bezobrazluk što mu se itekako obilo o glavu.

Kraljevski klub je napravio nekoliko promjena u igračkom kadru po završetku sezone, a nekoliko igrača kojima su istekli ugovori su konačno napustili Real Madrid.

To se prvenstveno odnosi na Mariana Diaza koji je godinama odbijao da ode iz Reala iako uopšte nije igrao. Ugovor koji je imao donosio mu je ogromnu platu, a to je glavni razlog što nije htio da mijenja klub.

Diaz je nekoliko sezona presjedio na klupi i tribinama, te je čak pokušao da izmoli čelnike kluba za novi ugovor, ali mu to nije pošlo za rukom i konačno je spakovao kofere i napusti kraljevski klub.

Ovaj 29-godišnjak je čak pet godina bio član Reala u koji je stigao iz Lyona za 22 miliona eura, a da ironija bude veća tada su ga Kraljevi doveli kao zamjenu za Cristiana Ronalda koji je otišao u Juventus.

Oglasi

No, ubrzo se ispostavilo da je Diaz totalni promašaj i klub je pokušavao da ga proda ili barem pošalje na posudbu, ali je on to odbijao jer je bio svjestan da napuštanje Reala znači i značajno smanjenje plate.

Međutim, za Diaza ovog ljeta nije bilo spasa i prije deset dana zvanično je napustio Real i sada je slobodan igrač. I pored toga što nije igrao skoro nikako prethodnih sezona postoji nekoliko klubova iz Španije koji su za njega pokazali interes.

Madridski AS piše da nekoliko klubova iz La Lige želi da dovede Diaza, no od njega su ubrzo odustali kada su vidjeli koliko je bezobrazan. Naime, on je tražio da mu daju istu platu koju je imao u Realu, a to je 3.5 miliona eura godišnje što su naravno odmah svi odbili.

Tako je od nekoliko ponuda Diaz došao do toga da ga niko uopšte ne želi angažovati, no s obzirom koliko je bio pohlepan svih ovih godina čini se da mu se sada sve obija o glavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da će Diaz morati itekako da smanji očekivanja i svoju cijenu jer je jasno da mu niko ne želi dati takvu platu nakon što je skoro pet godina presjedio na klupi za rezervne igrače.

Također, AS navodi da se Diaz nada i nekoj bogatoj ponudi klubova van Evrope, a posebno se to odnosi na Saudijsku Arabiju, no za njega niko van Španije nije pokazao interes.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Parazit pise parazitski o "parazitu"!
0 1
epa
ma sad ce i on put arabije...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi