Xabi Alonso bira između Bayerna i Liverpoola, zna se kome je bliže i koliko će posao koštati
Sjajni španski stručnjak donosi veliku odluku (AP Photo/Martin Meissner)

Sve je još otvoreno

Xabi Alonso bira između Bayerna i Liverpoola, zna se kome je bliže i koliko će posao koštati

M. Šljivak

Fenomenalni španski stručnjak Xabi Alonso (41) nalazi se pred velikim iskušenjem. Na stolu će 41-godišnjak imati ponude Bayerna i Liverpoola, morat će na kraju sezone odlučiti gdje će nastaviti trenersku karijeru, a njemački Sky tvrdi da je Španac bliži klupi bavarskog velikana.

Xabi Alonso je oduševio svijet nevjerovatnim vođenjem ekipe Bayera iz Leverkusena. S Apotekarima španski stručnjak ruši sve pred sobom i sve su prilike da će Bayer po prvi put postati prvak Njemačke.

Španac gotovo sigurno neće ostati na klupi Bayera. Veliki klubovi se doslovno otimaju za njegove usluge, a on će na kraju sezone odlučivati između tri opcije. Prva je ostanak u Leverkusenu, druga preuzimanje Liverpoola i treća preuzimanje Bayerna.

Liverpool je prvi krenuo 'u napad'. Kontaktirali su agenta španskog trenera nakon što je Jurgen Klopp saopštio da odlazi iz kluba na kraju sezone, a to je učinio i Bayern odmah po raskidu saradnje s Thomasom Tuchelom.

Pred Xabijem je teška odluka, ali njemački Sky tvrdi kako je fenomenalni stručnjak trenutno bliži Bayernu i da trenutno preferira ostanak u Njemačkoj.

Oglasi

"On je trenutno fokusiran na osvajanje trostruke krune i na Bayer Leverkusen. Ne želi previše pričati o Bayernu. Nije 100 posto sigurno da će reći 'da' Bayernu, svjesni su teškoće transfera, ali prema mojim informacijama, ali je trenutno više zainteresovan za posao u Bayernu, nego u Liverpoolu."

"Prema provjerenim informacijama koje imam, oba tima su kontaktirala Xabija Alonsa u prethodnim danima, odnosno sedmicama", tvrdi Plettenberg.

Leverkusen će zaraditi između 15 i 20 miliona eura

U slučaju da se Xabi Alonso odluči na odlazak iz Leverkusena, ovaj klub će inkasirati sasvim lijepu odštetu.

Bayern ili Liverpool će morati u kasu Apotekara uplatiti cifru koja iznosi između 15 i 20 miliona eura. Ona se može aktivirati do kraja maja.

Oglasi

Xabi za sada nema namjeru da razgovara s ovim timovima. Sve je prepustio svom agentu što potvrđuju i njemački mediji.

"Za sada su kontakti uspostavljeni samo preko agenta. Xabi ne želi da ga išta ometa u trci za titulu."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba svakako napomenuti da je Xabi od 2004. do 2009. godine igrao za Liverpool, te da je profesionalnu karijeru završio u Bayernu, gdje je nastupao od 2014. do 2017. godine.

Sada će morati da odabere i vidjet ćemo imaju li Nijemci prave informacije da je bliži Bayernu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kakav crni Bayern,covjek je vec kaparisan od Liverpoola...zna se gdje se afirmisao kao igrac svjetske klase...od sljedece sezone dominacija sa Liverpoolom...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi