Bayernova mašinerija ne staje, Borussia uvjerljiva i bez Haalanda

Bundesliga

Bayernova mašinerija ne staje, Borussia uvjerljiva i bez Haalanda

E. Škorić

Nogometaši Bayerna bez većih su problema savladali ekipu Hoffenheima (4:0).

Bavarci su postali prava mašinerija pod vodstvom Juliana Nagelsmanna, a danas su bez previše poblema na svojoj Allianz-Areni savladali Hoffenheim.

Gnabry je načeo goste, potom je pogodio i Lewandowski, a na 3:0 je povisio Choupo-Moting u 82. minuti. Nedugo nakon toga Tolissou je poništen pogodak, ali već u 87. minuti je rezervista Kingsley Coman dotukao goste.

Borussia Dortmund je danas gostovala u Bielefedu, pa je i bez Erlinga Haalanda lako došla do pobjede - 3:1. Ovaj duel obilježio je sjajan gol Hummelsa, a strijelci su bili još Can i Bellingham za goste, a Klos s penala za domaće.

Freiburg je priredio malo iznenađenje, pa je u Wolfsburgu slavio s 2:0, a naš reprezentativac Ermedin Demirović igrao je od 78. minute.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednjeplasirani Gr. Furth je vodio neočekivano u Leipzigu s 1:0, ali su domaći u nastavku potpuno razbili goste i slavili s 4:1 nakon preokreta. Hrgota je na kraju prvog dijela pogodio za goste, a onda su Poulsen, Forsberg, Szoboszlai i Novoa Ramos donijeli domaćinu uvjerljivu pobjedu.

Bayern je i dalje lider sa 22 boda, Borussia Dortmund ima 21, a Freiburg 19 bodova na treće mjestu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Bayernliga,privatna liga Bayern Munchena...bas moras biti ogranicen da ovo pratis.
0 17
hiphopium
BVB !!!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti