Pred baraž sa Irskom

Baždarević objavio spisak, jedan debitant

E. Škorić

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević objavio je danas spisak igrača za duele sa Republikom Irskom.

Na press konferenciji, koja je održana u hotelu Evropa, selektor Baždarević saopštio je spisak reprezentativaca koji će iznijeti teret u mečevima s Irskom u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Jedino novo ime na spisku je mladi Rade Krunić, koji je poziv izborio zahvaljujući dobrim nastupima u dresu italijanskog prvoligaša Empolija. 

Spisak igrača:

Golmani: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag), Jasmin Burić (Lech)

Odbrana: Mensur Mujdža (Freiburg), Emir Spahić (HSV), Toni Šunjić (Stuttgart), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Sead Kolašinac (Schalke), Edin Cocalić (Mechelen), Ervin Zukanović (Sampdoria), Marin Aničić (Astana).

Vezni red: Muhamed Bešić (Everton), Miralem Pjanić (Roma), Srđan Grahovac (Rapid), Haris Medunjanin (Deportivo), Anel Hadžić (Sturm), Tino Sven Sušić (Hajduk), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Guizhou), Rade Krunić (Empoli).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napadač: Edin Višća (Basaksehir), Izet Hajrović (Eibar), Edin Džeko (Roma), Ermin Zec (Gabala), Vedad Ibišević (Hertha), Milan Đurić (Cesena), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.