Selektor pred Irsku

Baždarević: Povrede ne umanjuju kvalitet Irske

E. Škorić

Mehmed Baždarević danas je objavio spisak igrača za mečeve protiv Irske.

Selektor bosanskohercegovačke reprezentacija je zadovoljan formom naših igrača, a na spisak je uvrstio njih 28, od čega će četvorica otpasti.

"Spisak ćemo vjerovatno skratiti, ali ovi igrači na spisku konkurišu za naredne utakmice", kazao je Baždarević na konferenciji za medije. 

Novo ime na spisku je Rade Krunić, koji ove sezone nastupa za Empoli. 

"Razgovarao sam s njim. On igra dobro, svojim igrama zaslužuje da mu damo pažnju. Treba biti sretan što smo ga kontaktirali", ističe Baždarević.

Ne tako davno bili smo otpisani, no sada se sve promijenilo i selektor je jako zadovoljan.

"Dobro je što smo došli u situaciju da sami o sebi odlučujemo. Najbitnije je da naši igrači budu spremni i dobro je što dobro igraju u klubovima", istakao je Baždarević, koji je hvalio selekciju Irske.

"Irska ima dobre i kvalitetne igrače. Bit će jako teško. Najvažnije da se dobro spremimo, da budemo sa dosta želje, entuzijazma, borbenosti i s dobrom taktičkom igrom".

"Neće umanjiti kvalitet Irske ni povrede. I njihovi igrači iz drugog plana mogu da budu jako opasni, ne trebamo se zavarati", dodao je Meša.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.