Beckham iznenadio izborom: Za njega Messi i Ronaldo nisu najbolji svih vremena

Izabrao saigrača iz ere Galacticosa

Beckham iznenadio izborom: Za njega Messi i Ronaldo nisu najbolji svih vremena

U posljednjih nekoliko godina sadašnje ili bivše fudbalske zvijezde često dobijaju pitanje: Ko je najbolji fudbaler svih vremena. Odgovor je nerijetko subjektivan, a takav je vjerovatno bio i Beckhamov. 

Ako ste igrali sa Ronaldom, a ne Messijem, onda ćete reći da je Ronaldo najbolji i obrnuto. S druge strane, ako ste igrali sa Peleom, a ne Maradonom, hvalit ćete Brazilca, a ne Argentinca. Ipak, Beckham nije igrao ni sa jednim o njih, pa je najboljeg igrača svih vremena izvukao iz 'ere Galacticosa'.

Iako će mnogi danas reći da su Ronaldo ili Messi najbolji svih vremena, Beckham ipak nije takvog mišljenja i on smatra da bi ova laskava titula trebala otići u ruke Zinedina Zidana, njegovog nekadašnjeg saigrača iz Reala.

Njih dvojica su igrala skupa u periodu čuvenih Galacticosa kada su u svlačionici Reala sjedila najveća imena svih vremena - Roberto Carlos, Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, Raul i Beckham.

Legendarni Becks se ovim povodom oglasio preko Twittera: "Trenirati rame uz rame tri godine sa Zidaneom bilo je ispunjenje sna. Za mene je on najbolji igrač svih vremena", napisao je Becks na Twitteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Zinedine Zidane je tokom karijere osvojio tri FIFA-ine nagrade za najboljeg igrača svijeta i jednu od strane France Footballa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi