Zidane brani Benzemu: Mnogo radi za tim

Francuz izložen kritikama

Zidane brani Benzemu: Mnogo radi za tim

Trener Real Madrida Zinedine Zidane stao je u odbranu Karima Benzema koji je u posljednje vrijeme izložen kritikama.

Partije koje francuski napadač pruža u aktuelnoj sezoni ne zadovoljavaju navijače. Na 20 ligaških utakmica Benzema je postigao svega četiri pogotka, što je daleko ispod svih očekivanja, pa ne iznenađuju glasine da će uskoro napustiti Santiago Bernabeu.

Ipak, trener Zinedine Zidane nije zabrinut. Mišljenja je kako Benzema puno radi za tim i da je pitanje vremena kada će ponovo početi da zabija golove.

"Benzema ne bi trebao da se zaustavi jer znamo šta je postigao za devet godina u Realu. Ja ga stvarno volim kao fudbalera. Mnogo radi za naš tim, a golovi će da dođu. Svi koji vole fudbal vole i Benzemu", istakao je trener Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tridesetjednogodišnji fudbaler je u Realu od 2009. godine kada je došao iz Lyona. U međuvremenu je sa kraljevskim klubom osvojio dva puta prvenstvo Španije, Kup kralja, Superkup Španije, po tri Lige prvaka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi