Beckhamov Inter je toliko loš da je postavio novi rekord: "Ni Manchester se nije izgradio za dan"

Neslavan početak

Beckhamov Inter je toliko loš da je postavio novi rekord: "Ni Manchester se nije izgradio za dan"

E. Škorić

Velika su očekivanja bila od nove MLS franšize, no start je, blago rečeno - razočaravajući.

"Ni Manchester United nije izgrađen u jednom danu", kazao je David Beckham, vlasnik Inter Miamija i ujedno legenda evropskog i svjetskog nogometa. Tješi navijače, traže da budu strpljivi dok ne dođu rezultati.

Inače, Inter Miami je jučer poražen od New York Cityja s 1:0 i upisao je pet uzastopnih poraza na početku sezone, time postavivši rekord MLS-a.

"Ponekad je put dug i morate udahnuti."Timovima, igračima i klubovima treba vremena da procvjetaju, ali kada to učine, sva teška vremena izgledaju tako daleka.Važno je odvojiti vrijeme za razmišljanje o onome što smo postigli do sada. Ponosan sam na svoj tim, naš klub i nevjerovatne navijače koje imamo. Strpljenje je vrlina", napisao je Beckham.

Trener Diego Alonso također vjeruje da će bolji dani tek da dođu.

"Realni smo i znamo da moramo puno raditi kako bismo postali bolji. "Imamo četiri sedmice za poboljšanje i očekujemo da nam se pridruži nekoliko novih igrača, što bi nam trebalo pomoći da postanemo bolja momčad".

Njihov prvi susret završio je porazom od Los Angelesa rezultatom 1:0 zahvaljujući golu bivšeg igrača Arsenala Carlosa Vele. Potom su izgubili od DC Uniteda, Orlanda, Philadelphije i New Yorka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije dobro počelo po Beckhama i veliki projekat uz koji su se povezivali najveći igrači svijeta poput Lionela Messija ili Cristiana Ronalda.

Top Komentari

BobPaisley
...u pravu je covjek,nije ni United preko noci poceo dominirati u EPL...valjalo je prvo potplatiti ljude u FA savezu,pa sudije...ihhhhh,mnogo je tu truda i para ulozeno.
2 10
Ivica_Osim8
jbg Bekane ne možeš očekivati od novopecenog kluba neki uspjeh bez adekvatnog igračkog kadra
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti