Ističe da je u dobroj formi

Begović: Moramo odigrati pametno i disciplinovano

Dino Kurbegović

Golman bh. reprezentacije i novi član Bournemoutha Asmir Begović najavio je predstojeću utakmicu sa Grčkom, koja se igra 9. juna u Zenici.

Znamo svi da će biti teška utakmica. Grčka je nezgodna i ozbiljna reprezentacija, koja ima dobre igrače i trenera. Moramo odigrati pametno i disciplinovano. Vjerujem da će Grčka igrati prilično defanzivno i na kontre, jer tako je došla do boda u Belgiji. Nadam se da ćemo odraditi posao kako treba i da ćemo doći do pozitivnog rezultata", započeo je Begović, koji je pozvao navijače na strpljenje:

"Publika će tražiti gol od prve minute, to je normalno. Navijači će biti iza nas šta god da bude, to nije upitno. Mi imamo plan za ovu utakmicu i moramo se fokusirati na svoj posao".

Begović je odmah po završetku sezone promijenio klub i potpisao za Bournemouth što ga je, kako i sam priznaje, rasteretilo pred dolazak na reprezentativno okupljanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Osjećam se vrlo dobro. Bitno mi je da sam riješio svoju budućnost prije nego što sam došao ovdje i radujem se počecima u novom klubu. Spreman sam, dobro se osjećam, branio sam na dvije utakmice pred kraj sezone i nema nikakvih problema".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi