Belgija na krilima braće Hazard i Lukakua očitala lekciju Rusima, Vels ostvario bitnu pobjedu
Belgija ima 27 osvojenih bodova nakon 9. odigranih kola i gol-razliku 34:2

Belgijanci su stigli i do devete pobjede u ovim kvalifikacijama

Belgija na krilima braće Hazard i Lukakua očitala lekciju Rusima, Vels ostvario bitnu pobjedu

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Belgije je u okviru 9. kola grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala Rusiju u gostima sa visokih 4:1.

Obje reprezentacije su uoči ovog duela obezbijedile nastup na ovom takmičenju, ali to nije smetalo Belgijancima da upišu i devetu pobjedu u ovim kvalifikacijama.

Gosti su do vodstva stigli u 19. minuti kada je Thorgan Hazard snažnim udarcem poslao loptu u mrežu za 1:0, a asistent kod gola je bio njegov brat Eden Hazard.

U 33. minuti je bilo 2:0 kada je Lukaku glavom spustio loptu za Edena Hazarda, a on je također snažnim udarcem savladao golmana domaćih.

Sedam minuta kasnije je bilo već 3:0 kada je De Bruyne poslao sjajnu loptu za Edena Hazarda koji ponovo pogađa.

U nastavku su gosti ponovo bili bolji tim, a to su na kraju i zaokružili golom u 72. minuti za 4:0 koji je postigao Romelu Lukaku nakon sjajne solo akcije.

Rusi su ipak uspjeli u 80. minuti da smanje na 4:1, a strijelac je bio Dzhikiya.

Kazahstan je u drugoj utakmici ove grupe savladao San Marino u gostima sa 3:1, a zanimljivo je da su domaći postigli svoj prvi gol u ovim kvalifikacijama.

Belgija ima maksimalnih 27 bodova i nalazi se na prvom mjestu, a Rusija je ostala na 21 bodu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vels je u meču grupe E ostvario bitnu pobjedu u gostima kod Azerbejdžana sa 2:0 s kojom je ostao u igri za odlazak na EP, a strijelci su bili Moore u 10. i Wilson u 34. minuti.

Slovenija je dočekala Latviju u meču grupe G i slavila sa minimalnih 1:0, a jedini gol je bio djelo gostujućeg igrača Tarasovs koji je poslao loptu u svoju mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi