Belgija odgodila odluku o prekidu prvenstva
Foto - EPA

Prvo će na sastanak s UEFA-om

Belgija odgodila odluku o prekidu prvenstva

M. Šljivak

Čelnici belgijske Jupiler lige nedavno su izglasali prijedlog o okončanju sezone.

Upravni odbor Jupiler lige jednoglasno je izglasao ovakav ishod, ali sada se čeka konačna odluka skupštine lige.

Sjednica Skupštine međutim neće biti održana danas kako je planirano već je odložena  za narednu sedmicu i o prekidu takmičenja će se razgovarati nakon što UEFA održi još jedan sastanak sa svojim članicama.

Cilj UEFA-e je da se sva takmičenja završe do kraja jula kako bi se dobili naconalni prvaci i učesnici evropskih takmičenja za narednu sezonu.

Zbog toga je Fudbalski savez Belgije odlučio da odloži konačnu odluku o okončanju sezone. Ona će biti donijeta nakon što se obave razgovori sa UEFA-om, koja je svojim članicama jasno poručila da ne donose nikakve ishitrene odluke.

Prethodno je i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin zaprijetio da bi zemlje koje ne završe prvenstva mogle ostati bez nastupa u evropskim takmičenjima, a to bi za sve klubove donijelo velike financijske gubitke.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Zbog toga su i u Belgiji očigledno odlučili da razmisle o svemu i da odluku o prekidu prvenstva odlože do naredne sedmice.

Club Brugge bi u slučaju konačnog prekida dobio titulu prvaka Jupiler lige, dok bi se o ispadanju i ulasku u viši rang odlučivalo na sjednici.

Top Komentari

Arnel925
Sta pare rade
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije