Veliki broj imena prekrižen: Postoje samo dva kandidata za klupu Belgije!

Ko će biti novi selektor?

Veliki broj imena prekrižen: Postoje samo dva kandidata za klupu Belgije!

Esmer Oštraković

Fudbalski savez Belgije skratio je listu kandidata za selektora na samo dva imena, a radi se o Mauriciu Pochettinu, te Joachimu Lowu.

Nakon što su eliminisani sa Svjetskog prvenstva koje se igralo u Kataru, selektorska kluba reprezentacije Belgije ostala je upražnjena.

Niko nije mogao ni slutiti da će Belgija biti eliminisana u grupnoj fazi, a nakon svega Roberto Martinez je odlučio da napusti reprezentaciju.

Do sada su mediji pisali da je najveći favorit za njegovog nasljednika, upravo njegov dosadašnji pomoćnij, legendarni Thierry Henry.

Ipak, sada su se pojavile nove informacije prema kojima, kako tvrde inostrani mediji, postoje samo dva kandidata za preuzimanje selektorske pozicije reprezentacije Belgije.

Oglasi

"Mauricio Pochettino i Joachim Low su 2 kandidata i trenera koja Fudbalski savez Belgije posebno promatra, te se ističu kao najobziljniji kandidati za selektora. Claude Puel, Herve Renard, pa čak i Andrea Pirlo su uklonjeni sa liste", stoji u objavama belgijskih medija.

Henry se itekako naljutio: Nikada to nisam uradio!

Iako se o tome mnogo pisalo u proteklom periodu, Thiery Henry prema svemu sudeći neće postati novi selektor Belgije. Informacije su govorile da se legendarni napadač ponudio belgijskom savezu, no on je sve sada demantovao.

"Želim da kažem da nikada nisam kontaktirao belgijski Savez kako bi ponudio svoje usluge za mjesto selektora reprezentacije“, rekao je Henry.

On je radio kao prvi pomoćnik sada već bivšeg selektora Roberta Martineza, a nakon ispadanja u grupnoj fazi u Kataru Martinez je podnio ostavku.

Martinez je nedavno preuzeo selekciju Portugala, no Henry nije krenuo sa njim i sada je spreman za nove izazove. Mnogi su bili mišljenja da je najbolja opcija s obzirom da najbolje poznaje stanje u i oko reprezentcije, no veliko je pitanje da li će to desiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je jedan od kandidata za klupu Belgije i legendarni Andrea Pirlo. Pirlo i nema neko bogato iskustvo u trenerskom poslu.

Trenerska karijera Thierry Henryja je relativno kratka: dvije avanture kao pomoćnik u Belgiji i dok je kao šef stručnog štaba predvodio AS Monaco i Montreal Impact.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi