Henry se itekako naljutio: Nikada to nisam uradio!

Povezuje se sa klupom Belgije, mnogi vjeruju da je pravo rješenje

Henry se itekako naljutio: Nikada to nisam uradio!

S. Mlaćo
Iako se o tome mnogo pisalo u proteklom periodu, Thiery Henry prema svemu sudeći neće postati novi selektor Belgije. Informacije su govorile da se legendarni napadač ponudio belgijskom savezu, no on je sve sada demantovao.

"Želim da kažem da nikada nisam kontaktirao belgijski Savez kako bi ponudio svoje  usluge za mjesto selektora reprezentacije“, rekao je Henry.

On je radio kao prvi pomoćnik sada već bivšeg selektora Roberta Martineza, a nakon ispadanja u grupnoj fazi u Kataru Martinez je podnio ostavku.

Martinez je nedavno preuzeo selekciju Portugala, no Henry nije krenuo sa njim i sada je spreman za nove izazove. Mnogi su bili mišljenja da je najbolja opcija s obzirom da najbolje poznaje stanje u i oko reprezentcije, no veliko je pitanje da li će to desiti.

Navodno je jedan od kandidata za klupu Belgije i legendarni Andrea Pirlo. Pirlo i nema neko bogato iskustvo u trenerskom poslu.

Trenerska karijera Thierry Henryja je relativno kratka: dvije avanture kao pomoćnik u Belgiji i dok je kao šef stručnog štaba predvodio AS Monaco i Montreal Impact.

Oglasi

To su informacije belgijskih medija, dok oni u Italiji, konkretno Tuttomercato, objavljuju kako je za to mjesto kandidat i Andrea Pirlo.

Bivši sjajni italijanski veznjak nalazi se na užoj listi želja Belgijanaca, a gore navedeni izvor napominje da će čelnici FS Belgije u bliskoj budućnosti započeti razgovore sa trenerima na listi.

Juventus U23, Juventus i Karamguruk su tri tima koje je do sada trenirao Andrea Pirlo, a u Turskoj je od ljeta 2022. godine. Napadač Intera Romelu Lukaku otkrio je ranije kome on daje prednost.

"Za mene je Thierry Henry najbolji izbor da bude naš novi selektor. Nemam nikakve sumnje u to, nadam se da će tako i biti", rekao je Lukaku i dodao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"On ima pobjednički mentalitet i u svojoj igračkoj karijeri je osvojio sve što je mogao. Poštuje svakog igrača i zna koje ciljeve imamo kao reprezentacija. On je idealan čovjek za ovaj posao".

"U svakom slučaju novog selektora čeka težak izazov. Počinje od nule i pritisak je veliki jer ova generacija još uvijek ništa nije osvojila iako se to očekivalo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi