Lukaku poručio ko treba biti novi selektor Belgije, ali to ime niko nije očekivao da će reći

Smatra da je to najbolje rješenje

Lukaku poručio ko treba biti novi selektor Belgije, ali to ime niko nije očekivao da će reći

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije nije se proslavila na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je svoj nastup završila već u grupnoj fazi, a odmah nakon toga selektor Roberto Martinez poručio je da više neće biti na selektorskoj poziciji.

Martinez je skoro sedam godina proveo na mjesto selektora Belgije i imao je nekih dosta dobrih rezultata, ali mnogi smatraju da nije ostvario s Crvenim đavolima puni potencijal.

Jasno je da je Belgija imala zaista nevjerovatnu generaciju koju su predvodili Eden Hazard i Kevin de Bruyne, ali ova reprezentacija nije uspjela uraditi ništa posebno na velikim takmičenjima.

Nakon velikog neuspjeha u Kataru iskusni španski stručnjak saopštio je da više neće biti selektor, a ubrzo nakon toga od reprezentacije se oprostio i Hazard.

Belgijanci još uvijek nisu donijeli odluku ko će biti novi selektor njihove reprezentacije, ali su sve iznenadili kada su objavili javni konkur sa ovu poziciju na koji se mogu prijaviti svi koji ispunjavaju potrebne uslove.

Očekuje se da će Belgija u narednim sedmicama dobiti novog selektora jer nas uskoro očekuje i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

S reprezentacijom Belgije se već povezuje nekoliko trenerskih imena, ali napadač ove selekcije Romelu Lukaku kaže da je očito ko bi trebao biti novi trener Crvenih đavola.

"Za mene je Thierry Henry najbolji izbor da bude naš novi selektor. Nemam nikakve sumnje u to, nadam se da će tako i biti", rekao je Lukaku i dodao.

"On ima pobjednički mentalitet i u svojoj igračkoj karijeri je osvojio sve što je mogao. Poštuje svakog igrača i zna koje ciljeve imamo kao reprezentacija. On je idealan čovjek za ovaj posao".

"U svakom slučaju novog selektora čeka težak izazov. Počinje od nule i pritisak je veliki jer ova generacija još uvijek ništa nije osvojila iako se to očekivalo".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Henry je bio Martinezova desna ruka u reprezentaciji Belgije i sigurno da je savršeno upoznat s ekipom, a da li će to čelnici FS Belgije uvažiti i zbog toga mu pružiti priliku ostaje nam da vidimo.

Pored posla pomoćnika Henry je radio i kao prvi trener u Monacu i Montrealu, ali se nije previše proslavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi