Hoće li Pirlo Henryja ostaviti kratkih rukava?
Francuska i italijanska legenda kandidati za preuzimanje Belgije.

Sve je moguće

Hoće li Pirlo Henryja ostaviti kratkih rukava?

E. Ganibegović

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry trenutno je najozbiljniji kandidat za popunjavanje upražnjenog selektorskog mjesta jedne od najboljih evropskih selekcija, međutim tu bi mu konce mogla pomrsiti druga legenda, Andrea Pirlo.

Selektorska klupa reprezentacije Belgie nakon Svjetskog prvenstva ostala je upražnjena.

Nakon ispadanja u grupnoj fazi selektor Roberto Martinez digao je sidro i pozdravio se s ekipom koju je dugo, bez trofeja, predvodio.

Mediji pišu kako je najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika upravo njegov dosadašnji pomoćnik, legendarni Francuz Thierry Henry.

Sada se čini da je "učenik" spreman da preuzme posao "učitelja". Henryja navodno ne zanima finansijski aspekt, već samo način na koji će se osmisliti projekat belgijske reprezentacije.

Thierry Henry je zarađivao oko 5 miliona eura godišnje kao analitičar u Skyju. Francuz je sada sportski analitičar za CBS gde prima manji iznos, ali i dalje od nekoliko miliona evra.

Oglasi

Belgijanci najavljuju da će Henry primati manju platu od Roberta Martineza, koji je plaćen 3 miliona evra, ali ga to nikako ne sprječava.

Trenerska karijera Thierry Henryja je relativno kratka: dvije avanture kao pomoćnik u Belgiji i dok je kao šef stručnog štaba predvodio AS Monaco i Montreal Impact.

To su informacije belgijskih medija, dok oni u Italiji, konkretno Tuttomercato, objavljuju kako je za to mjesto kandidat i Andrea Pirlo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bivši sjajni italijanski veznjak nalazi se na užoj listi želja Belgijanaca, a gore navedeni izvor napominje da će čelnici FS Belgije u bliskoj budućnosti započeti razgovore sa trenerima na listi.

Juventus U23, Juventus i Karamguruk su tri tima koje je do sada trenirao Andrea Pirlo, a u Turskoj je od ljeta 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi