Belgijanci riješili pitanje selektora

Stigla i zvanična potvrda

Belgijanci riješili pitanje selektora

A. Čaušević

U vrijeme pandemije koronavirusa FS Belgije je riješio pitanje selektora Crvenih đavola najkraće do 2022. godine. 

Ono o čemu se špekulisalo već sedmicama danas je i dobilo zvaničnu potvrdu. Roberto Martinez će voditi Belgiju i naredne dvije godine.

Martinez na klupi Belgije sjedi od 2016. godine, ugovor mu je isticao krajem jula, tj. do kraja planiranog Evropskog prvenstva. Kako je Euro prolongiran tako su Belgijanci odlučili da sa Špancem potpišu novi ugovor.

Ovaj 46-godišnjak je ranije radio u Wiganu i Evertonu, a najveći uspjeh s Crvenim đavolima je ostvario na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada je osvojeno treće mjesto.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na 43 utakmice na klupi Belgije Martinez je upisao 34 pobjede, doživio tri poraza te šest puta remizirao. Ali i doveo ovu reprezentaciju do prvog mjesta na FIFA rang listi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi