Belgijski dvojac stiže u Inter?
EPA

Navodno uspostavljeni kontakti

Belgijski dvojac stiže u Inter?

Čelnici Intera žele na kraju sezone da dovedu belgijski duo - Driesa Mertensa i Jana Vertonghena.

Nerazurri su ove sezone u samom vrhu italijanskog fudbala, a u narednoj žele dodatno da osnaže igrački kadar kako bi se konačno vratili na stare staze slave.

Koliko ozbiljno misle na Giuseppe Meazzi govori i lista želja Antonija Contea na kojoj se, između ostalog, nalaze i Dries Mertens i Jan Vertonghen koje bi naljeto mogli dobiti bez plaćanja odštete. 

Calciomercato.com piše kako su čelnici Intera već stupili u kontakt s Mertensovim agentom, te da su sjajnom napadaču spremni dati daleko veću platu od one koju ima u Napoliju, a razgovori se vode i sa Vertonghenom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vertonghenu također na kraju sezone ističe ugovor i Inter mu je svakako primamljiva opcija. Sve će ovisiti od toga hoće li Diego Godin napustiti klub", pišu italijanski mediji, navodeći kako se Urugvajac nije najbolje na život u Milanu. 

Inter borbu za Mertensa vodi zajedno sa Monacom i Chelseajem, dok je na Vertonghena navodno 'oko bacio' još Napoli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi