Belgijski prvoligaš otpustio Adnana Čustovića
Foto: Twitter

Nakon loših rezultata

Belgijski prvoligaš otpustio Adnana Čustovića

Nekadašnji reprezentativac BiH Adnan Čustović dobio je otkaz u Waasland-Beverenu.

Epilog je to kakav je više-manje bio i očekivan nakon očajnih rezultata koje je belgijski klub bilježio pod njegovim vodstvom, a kap koja je prelila čašu bio je prošlosedmični poraz od Cercle Bruggea (1:0).

Taj poraz je dodatno gurnuo Waasland-Beveren na dno tabele, a kako bi izvukli momčad iz letargije u klubu su odlučili reagovati i smijeniti našeg stručnjaka, što je potvrđeno i na zvaničnom sajtu.

"Adnanu želimo puno sreće u budućnosti", poruka je Waasland-Beverena.

Mostarac je preuzeo Waasland-Beveren u novembru 2018. godine i s ovim timom je uspio ostvariti cilj u prvoj sezoni, odnosno izboriti opstanak, no nova nije počela onako kako je očekivao...

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Umjesto njega klub će, barem privremeno, voditi Dirk Geeraerd.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi