Čustoviću ne ide najbolje, šuška se i o otkazu

Trenutno vodi Waasland Beveren

Čustoviću ne ide najbolje, šuška se i o otkazu

Adnan Čustović nije najbolje otvorio sezonu sa svojim Waasland-Beverenom.

Pod vodstvom bivšeg Zmaja ovaj belgijski prvoligaš je u četiri kola osvojio samo jedan bod, a loši rezultati, očekivano, za posljedicu su donijeli glasine da bi Čustović mogao postati bivši.

Pojedini mediji već uveliko špekulišu o njegovim nasljednicima, no ako je suditi prema riječima klupskog čelnika Dirka Huycka, od otkaza, barem zasad, neće biti ništa.

"Uopšte nije bilo kriznog sastanaka. Adnan sigurno neće dobiti otkaz, niti su pred njim postavljeni bilo kakvi ultimatumi ili zahtjevi. No, činjenica je kako nam je sljedeća utakmica koju igramo s Cercle Bruggeom veoma bitna", kazao je Huyck.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Mostarac je preuzeo Waasland-Beveren u novembru 2018. godine i s ovim timom je uspio ostvariti cilj u prvoj sezoni, odnosno izboriti opstanak, no nova nije počela onako kako je očekivao...

U trenerskoj karijeri prethodno je samostalno radio samo u Oostendeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi