Benevento misli ozbiljno, doveli su iskusnog napadača

Povratnik u Seriju A

Benevento misli ozbiljno, doveli su iskusnog napadača · Zvanično

A. Čaušević

Benevento je prošle sezone bio odličan u Seriji B, međutim Pippo Inzaghi je svjestan da je Serije A krupan zalogaj. 

Svjesni da im trebaju pojačanja u Beneventu su danas angažovali iskusnog Gianlucu Lapadulu, nekadašnjeg napadača Milana.

Ovaj 30-godišnjak je prošle sezone bio član Leccea gdje je igrao kao posuđen igrač Genoe. S povratnikom u Seriju je potpisao ugovor do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Milanom je uspio osvojiti italijanski Super kup 2017. godine, a interesantno u svojim vitrinama ima i medalju pobjednika Kupa Slovenije iz 2014. godine s Goricom.

Lapadaula je prošao omladinske selekcije Juventusa, a na Apeninima je promijenio veliki broj klubova. Između ostalih još je igrao za Parmu, Ravennu, Cesenu, Frosinone, Teramo i Pescaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi