Benevento se uozbiljio, Crotone namučio Milan, Napoli ne posustaje

Serija A

Benevento se uozbiljio, Crotone namučio Milan, Napoli ne posustaje

E. Škorić

Nogometaši Milana, Napolija i Lazija slavili su pobjede u današnjim susretima 20. kola italijanske Serije A.

Milan je na San Siru ugostio Crotone i teže od očekivanog upisao nova tri boda. Gol odluke postigao je Bonucci u 54. minuti i to nakon što ga je gostujući golman pogodio loptom u glavu.

Rossoneri su sa 28 bodova na 10. mjestu dok Crotone ostaje u opasnoj zoni sa 15 bodova.

Napoli je s 2:0 savlada Veronu, a golove su u nastavku meča postigli Koulibaly i Callejon, a Napolitanci su sa 51 bodom i dalje ispred Juventusa, kojii ma 47 bodova i utakmicu manje.

Lazio je uz čak četiri gola Immobilea slavio u gostima kod SPAL-a sa 5:2, a naš Senad Lulić je u 76. minuti ušao u igru. Genoa Ervina Zukanovića je golom Galabinova došla do pobjede.

Benevento je došao do druge uzastopne pobjede i to preokretom, pošto je golovima Code i Brignole s 3:2 savladao Sampdoriju, koja je prethodno povela golom Caprarija u 45. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 20. kolo:
AC Milan - Crotone 1:0 (Bonucci 54)
Benevento - Sampdoria 3:2 (Coda 69, 84, Brignola 93/ Caprari 45, Kownacki 95)
Genoa - Sassuolo 1:0 (Galabinov 80)
Napoli - Verona 2:0 (Koulibaly 66, Callejon 78)
Spal - Lazio 2:5 (Antenucci 8 - penal, 31/ Alberto 5, Immobile 19, 26, 41, 51)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi