Benfica 'kopirala' Tottenham i razbila rivala na Lužu

Primeira liga, 14. kolo

Benfica 'kopirala' Tottenham i razbila rivala na Lužu

Derbi meč 14. kola portugalske Primeira lige odigran je u Lisabonu, gdje je Benfica na svom stadionu Luž deklasirala Bragu sa 6:2.

S obzirom da je nedjelja, današnji program u najjačim evropskim ligama nije bio baš prebogat, ali imali smo priliku da vidimo dvije velike golijade koje su završene identičnim rezultatom. Ako ste propustili, danas je također sa 6:2 Tottenham savladao ekipu Evertona.

Golijada na Lužu otvorena je golom Pizzija u 19. minuti, da bi u 39. Jardel povisio na 2:0. Domaći do trećeg gola stižu preko Grimalda u 48. minuti, a tri minute kasnije Sousa smanjuje na 3:1 i privremeno vraća Bragu u igru.

Već u 54. minuti, Benfica ponovo stiže do gola i to preko Jonasa, a zatim u 63. i 67. minuti preko Cervija i Almeide domaći nastavljaju sa maltretiranjem Brage i dolaze do visokih 6:1. Konačan rezultat utakmice postavio je Novais, koji je u 73. minuti smanjio na 6:2.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica se zahvaljujući ovoj pobjedi 'probila' na drugo mjesto tabele sa 32 boda, četiri manje od vodećeg Porta. Braga je četvrta sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi