Semedov naredni meč Barcu košta više od pet miliona eura
Odlične poslove lisabonski tim je sklapao sa velikim brojem evropskih velikana u proteklih nekoliko godina (Foto: EPA)

U Benfici trljaju ruke

Semedov naredni meč Barcu košta više od pet miliona eura

M. Šljivak

Ekipu Barcelone bi nastup Nelsona Semeda u nedjelju mogao koštati više od pet miliona eura.

Semedo je na Nou Camp stigao iz Benfice u ljeto 2017. godine za nešto više od 30 miliona eura. Ipak, lisabonski tim je osigurao i lijepu klauzulu, pa će tako na svakih 50 utakmica koje Semedo odigra za barcu inkasirati dodatnih sumu od 5,094,965 eura.

Tako će njegov vjerovatni nastup u nedjelju protiv Villarreala mogao koštati nešto više od pet miliona eura, a Benfica je bez sumnje ovom klauzulom odradila odličan posao.

Portugalski tim je još jednom pokazao kako radi itekako dobre poslove kada je prodaja fudbalera u pitanju, a proteklih godina su odradili zaista veliki broj kvalitetnih transfera.

Semedu bi nastup protiv Žute podmornice trebao biti 50. u dresu katalonskog velikana, a ukupno 14. u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

sarajevo19
ispade rus lik
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi