Nakon četvrtfinala Lige prvaka stižu optužbe za namještanje utakmica!

Benfica u problemu

Nakon četvrtfinala Lige prvaka stižu optužbe za namještanje utakmica!

Eldar Ganibegović

Tim koji je ove sezone stigao među najboljih osam ekipa u Evropi, čini se da posljednjih sezona nije igrao baš najpoštenije svaku utakmicu. Barem ih se za to optužuje.

Ni ove sezone Benfica nije uspjela da se plasira u polufinale Lige prvaka. U četvrtfinalu ih je zaustavio Inter našeg Edina Džeke s ukupnih 5:3 u dvije utakmice.

Italijanski viceprvak je slavio s 0:2 u Portugalu u prvoj utakmici, da bi u revanšu odigranom u srijedu bilo 3:3, te je Benfica na taj način završila svoj nastup u Evropi za ovu sezonu.

Nakon ispadanja protiv tima gdje su ih mnogi vidjeli kao blagog favorita, za portugalski tim sada stižu ozbiljne optužbe, a informacije prenose italijanski mediji.

Corriere dello Sport izvještava o indiskreciji oko skandala s namještanjem utakmica od strane Benfice u posljednjim sezonama.

"Portugalsko sportsko pravosuđe istražuje mogući slučaj korupcije koji je mogao pogodovati Benfici, s čime se obično pravosuđe već bavilo. Istraga bi kao glavnog osumnjičenika imala poduzetnika Cesara Boaventuru, koji je navodno pokušao uvjeriti neke igrače Rio Avea i Maritima da favoriziraju Benficu u izravnim okršajima tijekom prvenstva u sezoni 2015/16, obećavajući im 80 hiljada eura", dio je onoga što piše u pomenutom izvoru.

Oglasi

Jasno je da slučaj nije nimalo bezazlen, te da se mogu očekivati ozbiljne kazne kako za Casara Boaventuru, tako i za Benficu i ostale saučesnike ukoliko se sve napisano potvrdi.

Što se Benfice tiče, ovaj ti je računajući i mečeve s Interom i portugalsku ligu u nizu od četiri utakmice bez pobjedee, odnosno imaju tri vezana poraza prije pomenutog remija u Milanu koji im također nije značio ništa.

Bez obzira na to, vode u portugalskoj ligi sa 71 bodom, tri više od Brage uz utakmicu manje. Veći im je problem možda Porto koji je treći sa 67 bodova, ali ima isto utakmica, pa bi uz pobjedu u tom meču razlika bila samo jedan bod.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Dakle, ova tri tima su u borbi za titulu prvaka Portugala, a Benfica do kraja sezone ima za odigrati još šest utakmica, a šestog maja sastat će se upravo s Bragom.

Protiv Porta se neće sastajati, no hoće 21. maja protiv Sportinga u pretposljednjem kolu. Tim iz Lisabona je četevrti na tabeli skoro bez šanse da bude ili treći ili peti i oni će nakon Brage biti najveći izazov za tim iz glavnog grada Portugala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi