Benfica potvrdila da je za Joao Felixa dobila ponudu 'tešku' 126 miliona eura

Atletico Madrid se ne šali

Benfica potvrdila da je za Joao Felixa dobila ponudu 'tešku' 126 miliona eura

Benifa je kasno sinoć potvrdila kako je dobila ponudu za svog najboljeg fudbalera Joaoa Felixa u iznosu od 126 miliona eura. 

Klub iz Portugala je otkrio kako je ponuda stigla od strane Atletico Madrida, ali kako još uvijek nije ni prihvaćena ni odbijena.

Španski klub ima namjeru ovog ljeta da nadomjesti odlazak Antoinea Griezmanna i očigledno je da neće štedjeti novac kako bi to uradio.

Za usluge Felixa interesovali su se i klubovi iz Manchestera, ali čini se kako će na kraju presuditi želja mladog Portugalca da ga trenira Diego Simeone.

Ipak, postoji i jedna 'caka' zbog koje Benfica može odbiti ovu ponudu. Iako je otkupna klauzula u ugovoru ovog 19-godišnjaka 120 miliona eura, a Atletico je ponudio čak i više od toga, Portugalci ipak mogu odbiti ponudu, a razlog je taj što Jorgandžije zahtijevaju da isplata bude u ratama.

Ovo znači da će Benfica ipak moći da razmisli o tome da li će prihvatiti ili ne ponudu, ali se vjeruje kako će na kraju Atletico ipak dobiti ono po šta je došao jer je to želja i samog fudbalera.

Feli je impresionirao svjetsku fudbalsku javnost prošle sezone jer je na 43 utakmice u dresu Benfice postigao čak 20 golova uz 11 asistencija, a u pitanju je igrač koji igra vezni red i pored toga je još uvijek tinejdžer.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Prekinuo sam vezu s društvenim mrežama prije nekoliko dana da bih prestao da čitam ili slušam te stvari. Sada mi je to na drugo mjestu, tek kada završim s Portugalom posao, onda ću donijeti odluku u svojoj budućnosti", rekao je nedavno Felix i to dok je igrao Ligu nacija s Portugalom.

Čini se da je sada, kada su završene reprezentativne obaveze, konačno donio odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi